Burak Sergen Kimdir? Biyografisi

 

Burak Sergen
Burak Reis Sergen, 9 Şubat 1961 yılında Ankara'da doğdu. Semih Sergen'in oğlu ve Toprak Sergen'in ağabeyidir. 1984 yılında Ankara Devlet Konservatuarı'ndan mezun olduktan sonra staj görevini Bursa Devlet Tiyatrosu'nda yaptı. Staj sonrası, Ankara Devlet Tiyatrosu'na tayin oldu. Devlet Tiyatrolarındaki görevine devam etmektedir.

Burak Sergen, Devlet tiyatrolarındaki sanatçılık görevinin yanı sıra Ankara Devlet Tiyatrosu Müdür Yardımcılığı ve Müdürlüğünü yaptı. Konya Selçuk Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı'nda öğretim görevlisi olarak çalıştı.

Burak Sergen, televizyon ve sinema filmlerinde de oynadı. Halen İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda sanatçılık görevini sürdürmektedir. Burak Sergen, Devlet Tiyatrolarında ki görevinin yanı sıra, Tiyatro kare, Tiyatro Baykuş gibi özel tiyatrolarda da, yönetmen ve oyuncu olarak çalışmalar yaptı.

Burak Sergen, ayrıca 1983'ten beri birçok sinema ve tv dizisinde rol almaktadır. 1996 yılında İstanbul Kanatlarım'ın Altında filminde ki 4. Murat rolü ile 8. Ankara Film Festivalinde ''Umut Veren Yeni Erkek Oyuncu'' ödülünü aldı. 2000 yılında 12. Ankara Film Festivalinde ise Fasülye filminde ki Katil rolü ile ''En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu'' ödülünü aldı.

Filmografisi

2014 Yunus Emre: Aşkın Sesi
2013 Saklı Kalan
2013 Aşk Kırmızı - Galip
2012 Araf Zamanı - Veysel
2011 Aşk ve Ceza - Beşir Ağa
2010 Sultanın Sırrı - Derviş
2009 Zoraki Başkan - Reis
2009 Sultan Avrupa'da - Sultan Abdülaziz
2008 Mevlana Aşkı Dansı - Şems-i Tebrizi
2008 Derdest - Bülent Yıldırım
2007 Dicle - Seyit
2007 120 - Sermet Bey/Musa Çavuş
2007 Deli Dumrul - Deli Dumrul
2007 Salur Kazan - Salur Kazan
2007 Salur Tutsak Düşünce - Salur
2007 Eğrek İle Seğrek - Oba Beyi
2007 Bamsı Beyrek - Salur
2007 Boğaçhan
2007 Bamsı Beyrek Neden Öldürüldü?
2007 Uruz Tutsak Düşer - Salur
2006 Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu - Uga
2005 Banyo
2005 Erkek Tarafı - Kamil
2005 Köpek - Müdür Abbas
2004 Tam Pansiyon - Osman
2004 Balans Ve Manevra - Kamyoncu Ali
2003 Beybaba / Koltuk
2002 Oda Beni Seviyor - Necmettin
2002 Hititler - Hadduşa
2002 Zerda - Osman
2002 Bulut Bey - Kudret
2001 Cesur Kuşku - Hal Müdürü
2001 Aşk Ve Gurur - Kenan Timur
1999 Fasulye - Katil
1999 Asansör - Hastaneyi Basan Adam
1997 Ağır Roman - Arap Sado
1996 İstanbul Kanatlarımın Altında - 4. Murat
1989 Beybaba
1983 Kurt ve Kuzu
Burak Sergen Kimdir? Biyografisi 4.5 5 Kybalion Burak Sergen Biyografi, Burak Sergen Hayatı, Burak Sergen Nereli, Burak Sergen Kaç Yaşında Burak Reis Sergen , 9 Şubat 1961 yılında Ankara'da doğdu. Semih Sergen'in oğlu ve Toprak Sergen 'in ağabeyidir. 1984 yılında A...

Hiç yorum yok: