Biyografi Ara

Erdal Erzincan Kimdir? Biyografisi

 

Erdal Erzincan
Erdal Erzincan, 1971 yılında Erzurum'da doğdu. Küçük yaşlardan itibaren yaşadığı bölgenin folklorunu gözlemlemeye başladı ve bağlamayla o yaşlarda tanıştı. 1981 yılında İstanbul'a yerleşti ve 1985 yılında Arif Sağ Müzik Kursu'nda dersler almaya başladı.

1989 yılında İ.T.Ü. Türk Müziği Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Bölümü'ne girdi ve aynı süreçte; Tezenesiz Bağlama Çalma Tekniği (Şelpe) ile ilgili araştırmalar yaptı. Üniversitedeki tezini ise; Parmak Vurma Tekniğinin Bağlamadaki Uygulanışı ve Notasyonu konu başlığıyla sundu.

1994 yılında hazırladığı "Töre" isimli ilk solo albümünden sonra;"Garip", "Gurbet Yollarında", "Anadolu"(Enstrümantal), "Al Mendil" isimli solo albümlerini ve bunların yanında Tolga Sağ ve İsmail Özden ile birlikte "Türküler Sevdamız"; Tolga Sağ ve Yılmaz Çelik ile birlikte de "Türküler Sevdamız 2"; Tolga Sağ, Yılmaz Çelik ve Muharrem Temiz ile birlikte "Türküler Sevdamız 3"isimli albümleri hazırladı. 2006 nin yedinci ayinda "Kervan" isimli solo Albümü çıktı.

1996 yılında Köln'de Cumhurbaşkanı Roman Herzog'un desteğiyle Arif Sağ ve Erol Parlak ile birlikte; Betin Güneş yönetimindeki Köln Filarmoni Orkestrasıyla bir konser verdi. Bu konserin repertuarı da; "Concerto for Baglama" adı altında albüm olarak piyasaya çıktı.

2004 yılının ilk yarısında Viyana'da; Avusturya Cumhurbaşkaı Heinz Fischer'in desteğiyle, Wiener Konzerthaus'ta, Russell McGregor yönetimindeki Ambassade Senfoni Orkestrasıyla birlikte bir konser verdi. Bu konserde birçok Anadolu ve klasik batı müziği eserini Ambassade Senfoni Orkestrasıyla birlikte çaldı.

2004 yılı sonbaharında İran'lı Kemança sanatçısı Kayhan Kalhor'la birlikte konserler verdi ve enstrümantal bir albüm hazırladı.

öğrencilerinden oluşan yirmibeş kişilik "Bağlama Orkestrası"nı kurdu. On yılı aşkın bir süredir, kendi adını taşıyan Müzik Kurs'unda eğitim vermekte olup, halen bilgi ve birikimlerini öğrencileriyle paylaşmaya devam etmektedir.

Sanatçı son olarak; Arif Sağ ile birlikte 2 ciltlik "Bağlama Metodu" isimli kitabı bağlama severlere sundu.

Kendisi gibi sanatçı olan Mercan Erzincan ile evli olup bir çocuk babasıdır.

Albümleri

Töre (1994)
Garip (1996)
Türküler Sevdamız (1997) - İsmail Özden ve Tolga Sağ ile birlikte
Concerto For Bağlama (1998) - Enstrümental - Arif Sağ ve Erol Parlak ile birlikte
Gurbet Yollarında (1999)
Anadolu (2000) - Enstrümental
Türküler Sevdamız 2 (2001) - Tolga Sağ ve Yılmaz Çelik ile birlikte
Al Mendil (2002)
Türküler Sevdamız 3 (2005) - Tolga Sağ ,Muharrem Temiz ve Yılmaz Çelik ile birlikte
Kervan (2006)
"The Wind" (2006) - Enstrümental - Kayhan Kalhor ile birlikte
Giriftar (2008)
Girdab-ı Mihnet (2011)

Web Sitesi: erdalerzincan.com.tr
Erdal Erzincan Kimdir? Biyografisi Erdal Erzincan Kimdir? Biyografisi Biyografistan Erdal Erzincan , 1971 yılında Erzurum'da doğdu. Küçük yaşlardan itibaren yaşadığı bölgenin folklorunu gözlemlemeye başladı ve bağlamay... 4.5 5

Hiç yorum yok: