Biyografi Ara

Leman Sam Kimdir? Biyografisi

 

Leman Sam
Leman Sam, 1951 yılında İstanbul'da doğdu. Rumeli asıllıdır.çocukluk yılları Anadolu da geçti. Tiyatro, mim, dans ve şan eğitimi aldı. Operada bir süre koroda çalıştı.

Azerice şarkıları çok iyi yorumladığı bilinir. Bunun yanısıra Yunanca, Fransızca, Rumca ve birçok lehçede şarkı söyleyebilen sanatçı olarak isim yapmıştır. Yurt çapında çok göz önünde olmayan sanatçı genelde çeşitli il ve ülkelerde konserler verdi.Bunun yanısıra pek çok Diplomatik konserler verdi.

Başlıca diplomatik konserleri; Portekiz Cumhurbaşkanı Mario Suarez, USA Başkanı George Bush, Malezya Kralı ve Kraliyet Ailesine verdikleridir.Bunların yanı sıra Sopot Festivali, Abdi İpekçi Barış ve Dostluk Derneği Konseri,Türkmenbaşı Aşkabad konseri, Curaçao Trubdour Festivali gibi etkinliklerde yer aldı. Şevval Sam ve Şehnaz Sam adında iki kızı vardır.

Hayvanlara düşkünlüğü nedeniyle hakkında çeşitli davalar açılmıştır.19 tane kedisiyle birlikte yaşamaktadır.Bunların içerisinde ölen kedisi Domi onun için çok önemlidir.Sık sık hayvan barınaklarını ziyaret eder ve hayvanlar konusunda toplumsal duyarlılığı arttırmak için çalışmalar yapar.

Albümleri

1988: Livaneli Şarkıları
1990: Çağrı
1992: Ayak Sesleri
1994: Eski Fotoğraflar
1998: İlla
2012: Nereye Kadar

Web Sitesi: lemansam.com.tr
Leman Sam Kimdir? Biyografisi Leman Sam Kimdir? Biyografisi Biyografistan Leman Sam , 1951 yılında İstanbul'da doğdu. Rumeli asıllıdır.çocukluk yılları Anadolu da geçti. Tiyatro, mim, dans ve şan eğitimi aldı... 4.5 5

Hiç yorum yok: