Biyografi Ara

Nihat Alptuğ Altınkaya Kimdir? Biyografisi

 

Nihat Altınkaya
Nihat Altınkaya, 28 Eylül 1979 yılında Karabük’te doğdu. Rizeli bir ailenin ortanca çocuğu olan Nihat Altınkaya  ilk, orta ve lise eğitimini Karabük’te almıştır. İki kız kardeşi vardır. Annesi banka memuresidir, babası ise demir çelik işiyle uğraşmıştır. Karabük Demir Çelik Lisesi'nde ve Ankara Emlak Bankası Spor Kulübü'nde iki sene profesyonel voleybol oynamıştır.

17 yaşında sakatlandığı için voleybolu bırakmış, Ayvalık'ta bir gece kulübünde güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. Daha sonra İstanbul'a taşındığında buradaki gece kulüplerinde çalışırken boks eğitimi almış Fenerbahçe Boks Kulübü'nde yer almıştır. Yolda yürürken keşfedilmiş ve önce modellik sonra oyunculuk yapmaya başlamıştır. İstanbul’da yaşamaktadır. Evlidir ve bir kız çocuğu babasıdır.

İstiklal Caddesi’nde yürürken tanıştığı kast ajansı sahibi “Gökçe Doruk Erten” sayesinde Funda Arar’ın ‘Özledim’ şarkısının klibinde oynadıktan sonra iki kez mankenlik, iki kez de modellik yapmıştır. Daha sonra oyunculuk kariyeri başlayan Altınkaya, Belçika ortak yapımı Turkuaz filmi dahil üç sinema filminde başrolde, çeşitli televizyon dizilerinde yardımcı karakter olarak yer almıştır. Sanatçı “Ekol Drama Sanat Evi”'nde Ayla Algan ve İpek Bilgin gibi eğitmenlerden tiyatro sanatı eğitimi almıştır. Kağan Erturan’ın ilk uzun metraj filmi olan “En Mutlu Olduğum Yer” filminde Ezgi Asaroğlu ile baş rolü paylaşmıştır.

Filmgorafisi

Sinema

2010 En Mutlu Olduğum Yer 'Kemal (baş rol)
2010 Turquaze (baş rol)
2009 Aşk Üçgeni (baş rol)

Dizi

2013 Tozlu Yollar - Fikret
2010-2011 Unutulmaz - Aras
2009-2010 Kahramanlar İtfaiyeci Mete
2009 Yaprak Dökümü Levent Tuncel
2009 Dudaktan Kalbe Aktör Umut Altuğ
2007 Kurtlar Vadisi Pusu Memati'nin adamı
2007 Menekşe ile Halil Tetikçi Semih
2006 Binbir Gece Fuat

Klipler

2006 Funda Arar Özledim
2006 Nilgül Konuşamıyorum
2007 Nilgül Sen
2007 Yaşar Sevda Sinemalarda
2007 Aylin Aslım Ahh
Nihat Alptuğ Altınkaya Kimdir? Biyografisi Nihat Alptuğ Altınkaya Kimdir? Biyografisi Biyografistan Nihat Altınkaya , 28 Eylül 1979 yılında Karabük’te doğdu. Rizeli bir ailenin ortanca çocuğu olan Nihat Altınkaya  ilk, orta ve lise eğitim... 4.5 5

Hiç yorum yok: