Biyografi Ara

Selen Soyder Kimdir? Biyografisi

 

Selen Soyder
Mükerrem Selen Soyder, 26 Aralık 1986 yılında İzmir / Alsancak'ta doğdu. Selen Soyder'in ailesi Yanya göçmenidir. İlkokul, ortaokul ve liseyi (Selma Yiğitalp Lisesi) İzmir'de bitirdi.

2006 yılında Miss Mofel Of Turkey yarışmasında Türkiye'nin en iyi modeli seçildi ve Miss Bikini Of The Universe yarışmasında Çin Halk Cumhuriyetî'nde ülkemizi temsil etti. İlk 5'e giren Soyder,ülkemize "En iyi milli kostüm ödülü"nü de getirdi.

Selen Soyder , 2007 yılında Star TV'nin düzenlediği ve 1200 kişinin başvurdugu Türkiye Güzellik Yarışması Miss Turkey'de Türkiye Güzeli seçildi ve Türkiye'yi Miss World 2007'de 106 ülkenin içinde Çin'in Sanya adasında temsil etti. İlk 5'e giremedi.

Selen Soyder , 2007 yılında Vakko'nun modeli olmuştur. Daha sonra dil eğitimi için Kanada'ya giden Soyder 2009 yılında Türkiye'ye döndü.Babasının isteği üzerine spikerlik kursuna yazıldı ve Star TV'de staj yapmaya başladı.

Selen Soyder , 2010 yılında FOX TV'de yayınlanan Yer Gök Aşk dizisinde başrolde oynamıştır, canlandırdıgı Toprak karakteriyle Lale Devri isimli diziye geçerek Türk dizi tarihinde bir ilki gerçekleştirmiştir.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisidir.

Filmografisi

2010 - Yer Gök Aşk - Toprak Karagül
2011 - Lale Devri - Toprak Karagül Ilgaz

Selen Soyder  Ödülleri

Miss Bikini of the Universe 2006 - En İyi Milli Kostüm
Selen Soyder Kimdir? Biyografisi Selen Soyder Kimdir? Biyografisi Biyografistan Mükerrem Selen Soyder , 26 Aralık 1986 yılında İzmir / Alsancak'ta doğdu.  Selen Soyder 'in ailesi Yanya göçmenidir. İlkokul, orta... 4.5 5

Hiç yorum yok: