Biyografi Ara

Gazanfer Özcan Kimdir? Biyografi

 

Gazanfer Özcan Biyografi
Saim Gazanfer Özcan, 27 Ocak 1931 yılında İstanbul'da doğdu. Gazanfer Özcan, İlkokulu Cihangir Firuzağa İlkokulu'nda, ortaokulu Beyoğlu Ortaokulunda, liseyi ise Vefa Lisesi'nde tamamladı.

Lised yıllarında oynadığı "Hisse-i Şayia" adlı oyundaki Bican Efendi rolüyle tiyatroya başlayan Gazanfer Özcan, Şehir Tiyatroları'nın Çocuk Bölümü'ne katıldı. 1955 yılında Komedi Tiyatrosu'nda oynanan Mahallenin Romanı oyunu tiyatro yaşamının dönüm noktası oldu. Bu oyunda rahatsızlanan Reşit Gürzap'ın yerine sahneye çıkıp başarılı olunca kadroya girdi.

1962 yılına kadar hem çocuk tiyatrosunda, hem yetişkin oyunlarında görev aldı. 1962 yılında Gönül Ülkü ile evlendikten sonra birlikte, Gönül Ülkü - Gazanfer Özcan Tiyatrosu'nu kurdular.

Gazanfer Özcan!ın 1956 yılında yaptığı ilk evliliğinden 1957 yılında Fulya Özcan Ündüz adında bir kızı vardır.1962 yılında ise Gönül Ülkü Özcan ile evlendi.

1950'li yıllarda başladığı sinema ve dizi oyunculuğunda ise yüzlerce yapımda rol alan Özcan, birçok yapımda başrolde oynadı. Ayrıca birçok ünlü oyuncunun da seslendirmesini yaptı.

Gazanfer Özcan, 1980'li yıllarda TRT yayınlanmaya başlayan ve uzun yıllar yayınlanan Kuruntu Ailesi dizisi ile izleyici tarafından Hüsnü Kuruntu karakteri ile benimsendi. Dizide eşi Gönül Ülkü Özcan ve kızı Fulya Özcan ile birlikte rol aldılar. 1994 yılında Hüsnü Bey Amca adlı komedi dizisinde de başrolde oynadı.

Gazanfer Özcan, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1998 yılında Devlet Sanatçısı unvanı aldı.

2004-2009 yılları arasında Avrupa Yakası adlı dizide Tahsin Sütçüoğlu rolünü oynayan Gazanfer Özcan, kronik akciğer hastalığı ve damar tıkanıklığından dolayı 1.5 aydır tedavi gördüğü özel hastanede, 17 Şubat 2009 tarihinde vefat etti. Cenazesi için Haldun Taner sahnesinde geniş katılımlı bir tören düzenlendi ve Karacaahmet mezarlığına defnedildi.

23 Nisan 2010 tarihinde Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'ndeki Gazanfer Özcan Sahnesi'ni hizmete sunulmuştur.
Gazanfer Özcan Kimdir? Biyografi Gazanfer Özcan Kimdir? Biyografi Biyografistan Gazanfer Özcan Hayatı, Gazanfer Özcan Biyografi, Gazanfer Özcan Nereli ve Kaç Yaşında, Gazanfer Özcan Hakkında Bilgi Saim Gazanfer Özcan , 27 Ocak 1931 yılında İstanbul'da doğdu. Gazanfer Özcan, İlkokulu Cihangir Firuzağa İlkokulu'nda, ortaokulu B... 4.5 5

Hiç yorum yok: