Biyografi Ara

Ziya Kürküt Kimdir? Biyografisi

 

Ziya Kürküt
Ziya Kürküt, 19 Haziran 1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü mezunu olan sanatçı; Taner Barlas Mim Tiyatro, Kent Oyuncuları, Tiyatrokare, Bakırköy Belediye Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu'nda çalıştı.

1996-2001 yılları arasında yayınlanan Sanem Çelik'in başrolde oynadığı Kara Melek adlı dizide Murat Sökmen karakterini canlandıran birçok dizi ve filmde yer aldı.

2006 yılında Samimiyet adını verdiği bir resim sergisi de açan Ziya Kürküt, 2008-2010 yıllarında Asuman Dabak tiyatrosunda oyuncu yönetmen olarak çalıştı. Halen televizyonda yarışma ve müzik eğlence programlarında sunuculuk yapmaktadır.

Ziya Kürküt, birçok yabancı filmde Türkçe Seslendirme çalışmaları yapmaya devam etmektedir. Ayrıca D-Shopping'te Sahrap Soysal ile birlikte Her Eve Lazım adlı programı sunmaktadır.

Ziya Kürküt, Hande Kürküt ile evlidir. 2006 doğumlu Dilara adında bir kızı ve 2010 doğumlu Can adında bir oğlu vardır.
Ziya Kürküt Kimdir? Biyografisi Ziya Kürküt Kimdir? Biyografisi Biyografistan Ziya Kürküt Hayatı, Ziya Kürküt Biyografi, Ziya Kürküt Nereli ve Kaç Yaşında Ziya Kürküt , 19 Haziran 1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü mezunu olan sanatçı... 4.5 5

Hiç yorum yok: