Biyografi Ara

Güner Sümer Kimdir? Biyografisi

 

Güner Sümer
Güner Sümer, 19 Mart 1936 yılında Ankara'da doğdu. Adalet Ağaoğlu'nun kardeşidir. 1960 yılında öğrenim gördüğü Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden ayrılıp Paris'e giden Güner Sümer, Charles Dulin'de tiyatro eğitimi gördü. Ankara Üniversitesi Tiyatro Topluluğu ve Sahne Z'de amatör çalışmalarda bulunmasının ardından, 1962 yılında Arena Tiyatrosu'nda profesyonel sanat yaşamına adım attı.

Güner Sümer, 1964 yılında Paris'te tanıştığı yazar Tezer Özlü ile evlenerek Ankara'ya yerleşti. Eskişehir Belediye Tiyatrosu, AST gibi topluluklarda oyuncu ve yönetmen olarak çalıştı. Tezer Özlü ile 1967 yılında  ayrıldı. İstanbul Sanat Tiyatrosu'nun kurucusu olan sanatçı, ayrıca kamera karşısına da geçerek sinema filmlerinde rol aldı. Oyuncu Suna Selen ile evlenen Güner Sümer'in bu evliliğinden olan oğlu Sinan Sümer de sonradan oyuncu oldu.

Güner Sümer, 27 Nisan 1977 tarihinde kanserden dolayı Ankara'da vefat etti.
Güner Sümer Kimdir? Biyografisi Güner Sümer Kimdir? Biyografisi Biyografistan Güner Sümer Hayatı, Güner Sümer Biyografi, Güner Sümer hakkında bilgi Güner Sümer , 19 Mart 1936 yılında Ankara'da doğdu. Adalet Ağaoğlu 'nun kardeşidir. 1960 yılında öğrenim gördüğü Ankara Üniversite... 4.5 5

Hiç yorum yok: