Biyografi Ara

Erol Sabancı Kimdir? Biyografi

 

Erol Sabancı
Erol Sabancı, 12 Haziran 1938 yılında Kayseri'de doğdu. Türk bankacılık sektörünün duayenlerinden biri olarak kabul edilen Erol Sabancı, Hacı Ömer ve Sadıka Sabancı çiftinin beşinci çocuğudur. Liseyi, Tarsus Amerikan Koleji’nde tamamlayan Erol Sabancı, yükseköğrenimini İngiltere’de Manchester College of Commerce’de tamamladı.

1960 yılında askerlik görevini tamamladıktan sonra iş hayatına aile şirketi olan Bossa Un Fabrikası’nda başlayan Erol Sabancı, aynı zamanda Bossa Tekstil Fabrikası’nın Finans Müdürlüğü görevini de üstlenmiştir.

1967 yılından beri Akbank Yönetim Kurulu Üyesi olan ve 17 Mart 1998 tarihinden itibaren Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Erol Sabancı, 28 Mart 2008 tarihinde Yönetim Kurulu Şeref Başkanı ve Yönetim Kurulu Danışmanı olmuştur. Erol Sabancı ayrıca, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini de yürütmektedir.

1964 yılında Belkıs Onay ile evlenen Erol Sabancı, Suzan Sabancı Dinçer ve Çiğdem Sabancı Bilen’in babasıdır.
Erol Sabancı Kimdir? Biyografi Erol Sabancı Kimdir? Biyografi Biyografistan Erol Sabancı Hayatı, Erol Sabancı Biyografi, Erol Sabancı hakkında bilgi... Erol Sabancı , 12 Haziran 1938 yılında Kayseri'de doğdu. Türk bankacılık sektörünün duayenlerinden biri olarak kabul edilen Erol Saban... 4.5 5

Hiç yorum yok: