Gürkan Uygun Kimdir? Biyografisi

Gürkan Uygun
Gürkan Uygun, 27 Mayıs 1974 yılında İzmit'te doğdu. Lise yıllarında tiyatro ile tanıştı. 1990 yılında amatör tiyatroya başladı. Ardından Haldun Dormen Tiyatrosu'unda eğitim aldı. 1996 yılında televizyon dizilerinde rol almaya başladı. Tatlı Kaçıklar, Böyle Mi Olacaktı, Yedi Numara, Deli Yürek, Şapkadan Babam Çıktı adlı dizilerde rol aldı. 

Ayrıca Yıldız Tilbe'nin ''Vazgeçtim'' klibi, Turkcell reklamları ve 1997 yılında Afife Jale belgeselinde rol alan 
Gürkan Uygun, daha çok Kurtlar Vadisi dizisindeki Memati rolüyle tanınır.

Kurtlar Vadisi Pusu adlı dizide Necati Şaşmaz ile birlikte yaklaşık 10 yıl boyunca Memati karakterini canlandırdı.

Gürkan Uygun, Kurtlar Vadisi'nden sonra da kariyerine devam ediyor. 2013 yılında ise birkaç bölüm Muhteşem Yüzyıl dizisinde Mimar Sinan karakterini canlandırdı. 

Gürkan Uygun, 2013 yılında başlayan Kaçak dizisinde Serhat Hakeri karakterini canlandırıyor.

Filmografisi

2013-?Kaçak - Serhat Hakeri
2013 Çanakkale: Yolun Sonu - Muhsin
2013 Tamam mıyız?
2013 Lal
2013 Kaçak - Ahmet / Serhat
2013 Günce
2013 Allah Muhafaza
2012-2013 Muhteşem Yüzyıl - Mimar Sinan
2012 Hititya : Madalyonun Sırrı - Zebab
2011 Kurtlar Vadisi Filistin - Memati

2010 Halil İbrahim Sofrası - Memati
2007-2012 Kurtlar Vadisi Pusu - Memati
2007 Kurtlar Vadisi Terör - Memati
2006 Kurtlar Vadisi Irak - Memati
2005 Çarpışma

2003 Şapkadan Babam Çıktı
2003-2005 Kurtlar Vadisi - Memati

2002 Deli Yürek
2002 Çiçek Taksi

2001 Aşkım Aşkım
2000 Yedi Numara
1999 Fasulye

1999 Yılan Hikayesi
1998 Hoşçakal Yarın
1998 Bir Demet Tiyatro
1998 Affet Bizi Hocam
1998 Böyle Mi Olacaktı
1997 Son Kumpanya
1995 Tatlı Kaçıklar
1994 Kaygısızlar

Tiyatro

2013 Testosteron (oyun) : Andrzej Saramonowicz - Oyun Atölyesi
2006 Atina'lı Timon : William Shakespeare - Oyun Atölyesi
1998 Yukarıda Biri mi Var : Ray Cooney - Dormen Tiyatrosu
1997 Bu Filmi Görmüştüm : Bricaire et lasaygues - Dormen Tiyatrosu
1996 Komik Para : Ray Coony - Dormen Tiyatrosu
1995 Arapsaçı (oyun) : Georges Feydeau - Dormen Tiyatrosu
1994 Muhteşem İkili (oyun) : Neil Simon - Dormen Tiyatrosu
Previous
Next Post »