Bora Ayanoğlu Kimdir? Biyografisi

Bora Ayanoğlu
Bora Ayanoğlu, 1946 yılında İstanbul'da doğdu. Babası tiyatro, sinema oyuncusu yönetmeni Sami Ayanoğlu, annesi tiyatro oyuncusu ve ilk kadın tiyatro sahibesi Şayeste Ayanoğlu'dur. Galatasaray lisesinde okuduktan sonra, 1963 yılında İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatrosuna stajyer oyuncu olarak girdi. Otuzdan fazla oyunda rol aldı, oyun müziklerini yazdı. Aynı yıl sinema oyunculuğuna ve besteciliğe başladı. Bir müddet sonra yorumculuğa da katarak, şarkılarını kendi seslendirmeye ve şarkılarının sözlerini kendisi yazmaya basladı.

Bora Ayanoğlu'nun bazı tanınmış şarkıları şunlardır:

Fabrika kızı , Yunus, Güller ve Dudaklar, Kırık Aynalar, O yaz, Gurur duyarım, Aklım sende, Canım seni istiyor (1993 altın güvercin yarışması 4 dalda birincisi) , Reddediyorum, Rose-Marie , kaset, CD, LP olmuş bestesi bulunmaktadır. 


Bir çok müzikale imza atan Bora Ayanoğlu'nun " Çiçekli saksı sokağı "adlı bir müzikali vardır. 80 film müziğine imza atmış, oyuncu olarak 25 filmde oynamış, halen İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatrolarında halen oyun müziği yazarı olarak görev yapmaktadır.

1973 doğumlu Sami Bolkan Ayanoğlu adında bir oğlu vardır.


Bora Ayanoğlu, Mesam (Türkiye Musiki Eserleri Meslek Birliği ) üyesidir.

Albümler

Aklım Sende
Seni Sensiz
Herşey Bahane
Beyaz Güvercin

Müzikli La Fontaıne Masalları

Filmografisi

2010 Ateşe Yürümek - Halil
2007 Senden Başka - Ömer
2003 Neredesin Firuze  - Tayyar
2002 Gülbeyaz - Kamil
2000 Zehirli Çiçek
2000 Ona Bakma Bana Bak
1999 Sevgilim İstanbul
1997 Böyle mi Olacaktı?
1994 Gayret / Ebül Vefa Hz.
1993 Rumuz Sev Beni
1993 Sevgili Ortak
1993 Terzi Baba
1992 Mahallenin Muhtarları
1992 Yalnızız
1992 Anasının Kızı
1988 Bıçkın
1988 Umutların Ötesi
1988 On Kadın
1987 Küçüğüm
1984 Gülümseyen Dünya
1976 Kara Murat Şeyh Gaffar'a Karşı
1976 Kucaktan Kucağa
1976 Taksi Şoförü
1975 Bir Araya Gelemeyiz
1975 Kara Murat Kara Şövalyeye Karşı
1974 Kara Murat Ölüm Emri / Kardeş Kanı
1973 Kara Murat Fatih'in Fermanı
1972 Kara Murat: Fatih'ın Fedaisi
1972 Hayatımızın En Güzel Yılları
1972 İtham Ediyorum
1971 Sevmek Ve Ölmek Zamanı
1970 Arım, Balım, Peteğim
1970 Ankara Ekspresi
1969 Osmanlı Kartalı
1965 Dört Deli Bir Aptal
1951 Allahaısmarladık


Web Sitesi: boraayanoglu.com
Previous
Next Post »