Ekin Türkmen Kimdir? Biyografisi

Ekin Türkmen
Ekin Türkmen, 22 Ağustos 1984  yılında Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde doğdu. Haliç Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunu olan Ekin Türkmen,  2002 yılında Ekmek Teknesi adlı dizisinde yer alarak ilk televizyon dizisi deneyimini yaşadı. Dizinin bitmesinin ardından Nefes Nefese, Acı Hayat, Kısmetim Otel, Menekşe ile Halil ve Küçük Kadınlar isimli televizyon dizilerinde yer aldı. Ayrıca Keloğlan Karaprens'e Karşı ve Son Ders: Aşk ve Üniversite adlı sinema filmlerinde oynadı. Küçük Kadınlar dizisinden Amerika'da eğitim alacağı için senaryo gereği ölerek ayrıldı.

Best Model'e katılan Ekin Türkmen Osman Sınav`la tanıştırıldı. Ekin Türkmen`e oyunculuk teklifini yaptı. Ekin Türkmen bu teklifi kabul ederek ilk olarak Ekmek Teknesi`nde yer aldı.

2009 yılında Küçük Kadınlar dizisinde rol alan Ekin Türkmen, diziden ayrılarak Amerika Birleşik Devletleri'nin Los Angeles kentinde, UCLA'da (Kaliforniya Üniversitesi, Los Angeles) ingilizce eğitimi aldı. Son olarak "Karakol" dizin'de ve "Anadolu Kartallari filmin'de yer aldı.


Ekin Türkmen, son olarak Aşk Emek İster dizisinde Deniz rolünü canlandırdı.

Filmografisi

2002 Ekmek Teknesi - Songül
2005 Acı Hayat - Özlem

2005 Nefes Nefese - Binnur
2007 Kısmetim Otel - Serra

2007 Menekşe ile Halil - Zeynep
2008 Küçük Kadınlar - Elif
2010 Adanalı - Pamuk
2011 Karakol - Songül
2011 Bir Kadın Tanıdım - Bahar
2013 Aşk Emek İster - Deniz
Previous
Next Post »