Engin Altan Düzyatan Kimdir? Biyografisi

Engin Altan Düzyatan
Engin Altan Düzyatan, 26 Temmuz 1979 yılında İzmir'de doğdu. Lise'de tiyatroya başlayan Engin Altan Düzyatan, Dokuz Eylül Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nden mezun olduktan sonra İstanbul'a oyunculuk için geldiği yıllarda fotomodellik yaptıktan sonra oyunculuğa başladı.

İlk olarak küçük rollerde oynayan Engin Altan Düzyatan, 2007 yılında Biray Dalkıran'ın Cennet filminde Fahriye Evcen ile birlikte ilk başrolünü oynadı. 

2009 yılında Bir Bulut Olsam adlı dizide Engin Akyürek, Melisa Sözen ve Meral Okay ile birlikte rol aldı. 2010'da Bir Avuç Deniz filminde Berrak Tüzünataç ile başrolü paylaştı.

2010-2011 döneminde Show Tv'de yayınlanan Bir Milyon Canlı Para programının sunuculuğunu yaptı. 

Engin Altan Düzyatan, 12 Nisan 2013 tarihinde Özge Özpirinçci ile nişanlandı. Ancak kısa bir süre sonra ayrıldılar.

2014 yılında Cinayet adlı dizide Nurgül Yeşilçay ile birlikte rol aldı.

Filmografisi

2014 Cinayet - Yılmaz Seyhan
2013 Romantik Komedi 2 : Bekarlığa Veda - Cemh
2013 Bu İşte Bir Yalnızlık Var - Mehmet
2012 Yol Ayrımı - Gazeteci Murat
2012 Son - Halil

2012 Bu Son Olsun - Sinan
2012 Aziz Ayşe
2011 Anadolu Kartalları - Binbaşı Kemal
2010 Şen Yuva - Konuk Oyuncu
2010 Romantik Komedi - Cem
2010 New York'ta Beş Minare - Timur
2010 Bir Avuç Deniz - Mert Akbay
2009 Mezuniyet
2009-2010 Kapalıçarşı - Fırat
2009 Bir Bulut Olsam - Doktor Serdar Batur
2008 Dantel - Emre
2008 Cin Geçidi - Komiser

2008 Cesaretin Var Mı Aşka? - Tamer
2007 Sevgili Dünürüm - Murat
2007 Cennet - Can
2007 Affedilmeyen - Orhan
2006 Sıla - Gazeteci
2006 Kızlar Yurdu - Özgür
2005 Kadın Her Zaman Haklıdır - Pekcan
2005 Beyza'nın Kadınları - Koray
2005 Belalı Baldız - Vedat
2004 Kalbin Zamanı - Genç Demir
2004 Azize
2003 Mühürlü Güller - Engin
2003 Kampüsistan - Levent
2003 Hürrem Sultan - Şehzade Bayezid
2003 Alacakaranlık - Doktor

2002 Koçum Benim - Orçun
2002 En Son Babalar Duyar - Alp

2001 Yeditepe İstanbul - Konuk Oyuncu
2001 Bizim Otel - Altan
Previous
Next Post »