Hasibe Eren Kimdir? Biyografisi

Hasibe Eren
Hasibe Özlem Eren, 6 Haziran 1975 yılında doğdu. İstanbul Üniversitesi Piyasa Araştırmaları ve Reklamcılık bölümünü bitirdi. Daha sonra Edebiyat Fakültesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü'nü bitirdi. 1997'da Show TV'de yayınlanan Sıdıka dizisi ile tanındı. 1996 yılından bu yana, İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları çocuk eğitim biriminde görev yapmaktadır.

Hasibe Eren, Anlat İstanbul filminde, Külkedisi bölümünde oynadı. Ayrıca, bu filmde Ece Hakim ve Azra Akın'a, Babam ve Oğlum filminde ise, Ege Tanman'a oyuncu koçluğu yaptı. Avrupa Yakası adlı dizide Makbule Kral rolünü üstlendi.

Hasibe Eren, 24'ün aktüalite programı Bir Zamanlar Türkiye ile 2008'de televizyon sunuculuğuna adım attı. 2010-2011 yılları arası TRT 1'de yayınlanan Yerden Yüksek adlı dizide Gülizar rolünü canlandırdı.


Hasibe Eren, Kanal D'de yayınlanan Gülse Birsel'in senaristi olduğu Yalan Dünya dizisinde Olgun Şimşek (Selahattin) karakterinin karısı Gülistan rolünü oynamaktadır.

Filmografisi

2011-2013 Yalan Dünya - Gülistan

2011 Pazarları Hiç Sevmem - Reyhan
2010-2011 Yerden Yüksek - Gülizar
2009 Sıkı Dostlar - Necla

2009 Kıskanmak - Bohçacı
2009 Adab-ı Muaşeret - Bayan Piggy
2008 Usta - Hilal
2007-2009 Avrupa Yakası - Makbule Kıral
2004 Yağmur Zamanı - Turna
2004 Anlat İstanbul - Birsu

2003 Oyuncak Fabrikası - Gelin
2002 Kibar Ana - Gülşen
2002 Canım Kocacığım
2002 Aşk Meydan Savaşı - İclal
1997 Sıdıka - Sıdıka Saka
Previous
Next Post »