İlker Aksum Kimdir? Biyografisi

İlker Aksum
İlker Aksum, 23 Mayıs 1971 yılında Isparta'da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro bölümü mezunudur. İlker Aksum, İlk olarak Çarli ve Çarli iş başında dizileriyle tanındı.

İlker Aksum, son olarak 20 dakika dizisinde Ali Halaskar rolünü canlandırdı.








Filmografisi

20 Dakika - (2013) - Ali Halaskar
Kötü Yol : Nisan Akman - (2012) - Reşat
Bizim Yenge : Aydın Bulut - (2011) - Bahri
Bizim Büyük Çaresizliğimiz : Seyfi Teoman - (2011) - Ender
Sen De Gitme : Türkan Derya - (2011) - Doktor Yahya Turan
Muhteşem Yüzyıl : Taylan Biraderler - (2011) - Kaptan-ı Derya Cafer Ağa (Konuk Oyuncu)
Vavien : Taylan Biraderler - (2009) - Televizyoncu Sabri
Ejder Kapanı : Uğur Yücel - (2009) - Doktor
Canım Ailem : Türkan Derya - (2008) - Halim
Güz Sancısı : Tomris Giritlioğlu - (2008) - İsmet
Kara Yılan : Taylan Biraderler - (2007) - Yüzbaşı Laroş
Küçük Kıyamet : Taylan Biraderler - (2006) - Ali
Yabancı Damat : Taylan Biraderler - (2004-2007) - Ruşen Demir
Aşk Olsun : Yasemin Türkmenli - (2003) - Yıldırım
Beşik Kertmesi : Taylan Biraderler - (2002) - Enis Büyütücü
Biz Size Aşık Olduk : Türkan Derya - (2002) - Sinan
Baykuşların Saltanatı : Tülay Eratalay - (2000)
Çarli İş Başında : Taylan Biraderler - (2000) - Afakan
5 Maymun Çetesi : Taylan Biraderler - (1999) - Amerikan
Çarli : Taylan Biraderler - (1998) - Afakan
Olacak O Kadar : Levent Kırca - (1997) - İlker

İlker Aksum Ödülleri

18. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri, 2013, Yılın En Başarılı Müzikal ya da Komedi Erkek Oyuncusu (Sinema), Mutlu Aile Defteri
2010 İsmail Cem Televizyon Ödülleri, En İyi Komedi Dizisi Yardımcı Aktör, Canım Ailem
2006 Sinema Yazarları Derneği Türk Sineması Ödülleri, "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" Ödülü (Küçük Kıyamet)
Previous
Next Post »