Irmak Ünal Kimdir? Biyografisi

Irmak Ünal
Irmak Ünal, 15 Şubat 1977'de Ankara’da doğdu. Türkan Şoray ve Cihan Ünal'ın kızıdır. İlk ve orta okul eğitimini Yükseliş Koleji'nde 1994 yılında tamamlandı. Yine aynı yıl Bilkent Üniversitesi İngiliz dili ve Edebiyatı Bölümü'nde okumaya başladı.

Irmak Ünal, Bilkent’te okuduğu yıllarda Radyoculukla tanıştı ve Radyo Bilkent’in kuruluş aşamasında aktif rol oynadı. Ardından Radyo Mydonese'dan aldığı bir teklifle transfer oldu ve kendi yapımcılığını üstlendiği programları sundu. 1998 yılında Amerika'ya yerleşene kadar da devam etti.

1998 yılında San Francisco'da yaşanmaya başlayan Irmak Ünal aynı yıl Academy Of Art üniversitesi'nde Sinema Televizyon Bölümü'ne başladı. 2002 yılında kamera için oyunculuk ve yönetmenlik dalında diploma almaya hak kazandı.

Irmak Ünal, 2000 yılında Bela Theatre Union ile birlikte bir sezon oynayan ''Demon Industry'' oyunu ile tiyatro sahnelerindeydi.

Irmak Ünal, 2002 yılında ''Kampusistan'' adlı dizide rol aldı. Kanal D'de 44 bölüm süren ''Kampusistan''ı ''Haziran Gecesi'' dizisi takip etti. Ardından sırasıyla ''Nehir'' ve ''Ahh İstanbul'' dizilerinde rol aldı.

Irmak Ünal, 2007 yılında Mehmet Ali Erbil ile beraber ''Eyvah Çocuklar'' isimli programda sunuculuk yaptı.

2010 yılında Emre Karabacak ile evlendi.

Filmografisi

2009 Çığlık Çığlığa Bir Sevda
2009 Sizi Seviyorum - Eda
2009 Aşk Üçgeni - Pınar
2008 Kötüler Konağı - Simge Özkan
2008 Kağıt
2008 Ayakta Kal - Asiye
2007 El Gibi
2006 Ah İstanbul - Fulya
2006 Acı Haat
2006 Arka Sokaklar - Seyhan
2005 Nehir - Elif
2004 Haziran Gecesi - Su Tarhan
2003 Kampüsistan - Zeynep
2000 Mazlum - Nevin
Previous
Next Post »