Kenan Pars Kimdir? Biyografisi

Kenan Pars
Kenan Pars (Kirkor Cezveciyan), 10 Mart 1920 yılında Üsküdar'da doğdu. Ermeni asıllı Türk vatandaşıdır. Türk filmlerinin klişe senaryolarındaki kötü adam rollerinin vazgeçilmezlerindendi. Hem sarışın hem mavi gözlü olması, Erol Taş misali değil de kent soylu, mevki sahibi zengin kötü adam rollerini canlandırmasını sağladı.

Kenan Pars, oyunculuğun dışında "Oğlum", "Derdimden Anlayan Yok", "Cinayet Gecesi", "Ölüm Allah'ın Emri", "Aklın Durur" ve "Bir Ateşim Yanarım" adlı filmlerin yönetmenliğini üstlenen, ayrıca birkaç filmde yapımcılık ve senaryo yazarlığı da yaptı.

Kenan Pars, 1953 yılından 2003 senesine oyunculuğu sürdürmüştür. Bazı filmlerin yönetmenliğini de yapmıştır.

Kenan Pars, son zamanlarında Bakırköy'de yaşıyordu ve Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda kendi adını taşıyan bir Milli Piyango bayii işletiyordu.

Kenan Pars, 10 Mart 2008 tarihinde öldü. Bakırköy Ermeni Kilisesi'nde düzenlenen törenin ardından Bakırköy Ermeni Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Filmografisi


1953 Öldüren Şehir
1954 Aramızda Yaşıyamazsın
1954 Beyaz Cehennem / Cingöz Recai
1954 Ecel Köprüsü
1954 Evlat Acısı
1954 Son Şarkı
1954 Vahşi Kız
1955 Artık Çok Geç
1955 Gün Doğarken
1955 Günahkar Baba
1955 Kanlarıyla Ödediler
1955 Ölüm Korkusu
1956 Büyük Sır
1956 Günah Köprüsü
1956 İntikam Alevi
1956 Köy Canavarı
1956 Öldürdüğüm Sevgili
1956 Sazlı Damın Kahpesi
1956 Sönen Yıldız
1957 Dişi Canavar
1957 Ebediyen Seninim
1957 Mahşere Kadar
1957 Pusu
1957 Yanık Kezban
1958 Asi Evlat
1958 Ateş Rıza
1958 Ayşe'nin Çilesi
1958 Bir Dilim Ekmek
1958 Çitlenbik
1958 Funda
1958 Gönülden Ağlayanlar
1958 Hayat Cehennemi
1958 Kederli Yıllar
1958 Kızımın Başına Gelenler
1958 Vicdan Azabı
1958 Yavrum İçin
1959 Balıkçının Kızı Gülnaz
1959 Gurbet
1959 İzmir Ateşler İçinde
1959 Ömrüm Böyle Geçti
1959 Ömrümün Tek Gecesi
1959 Samanyolu
1959 Şeytan Mayası
1959 Unutulmayan Aşk / Zeynebim
1959 Vatan Uğruna
1960 Elveda Hatıralar
1960 Evlat Yüzünden
1960 İçimizden Biri / Ölüm Çemberi
1960 İlk Aşk
1960 Şoför Nebahat
1960 Talihsiz Yavru
1961 Allah Cezanı Versin Osman Bey
1961 Aşk Ve Yumruk
1961 Bir Yetimenin Hasreti
1961 Bülbül Yuvası
1961 Kalp Yarası
1961 Karanlıkta Yaşayanlar
1961 Oğlum
1961 Sabırtaşı
1961 Şafakta Buluşalım
1961 Vahşi Kedi
1962 Acı Ve Tatlı
1962 Aramıza Kan Girdi
1962 Belki Bir Sabah Geleceksin
1962 Cehennem Yolcuları
1962 Derdimden Anlayan Yok
1962 Dilberler Yuvası
1962 Gençlik Hülyaları
1962 Küçük Beyefendi
1962 Lekeli Kadın
1962 Sahte Nikah
1962 Yavaş Yürü Yabancı
1963 Aşka Susayanlar
1963 Aşka Tövbe
1963 Başımı Belaya Sokma
1963 Kırık Anahtar
1963 Mukadderat
1964 Afilli Delikanlılar
1964 Avare
1964 Erkekler Ağlamaz
1964 Kaldırımlar Üstünde
1964 Karanlıkta Uyananlar
1964 Kocaoğlan
1964 Köye Giden Gelin
1964 Macera Kadını
1964 Mualla
1964 Ölüm Allahın Emri
1964 Şoför Nebahat Ve Kızı
1964 Varan Bir
1964 Vur Gözünün Üstüne
1965 Aklın Durur
1965 Ateş Gibi Kadın
1965 Beni Kadınlara Sor
1965 Bitirim Aşkı
1965 Devlerin Kavgası
1965 Ekmek Kavgası
1965 Ekmekçi Kadın
1965 Eller Yukarı
1965 Fakir Gencin Romanı
1965 Gizli Emir
1965 İki Yavrucak
1965 Kamyon Faresi
1965 Kara Kedi
1965 On Korkusuz Kadın
1965 Onyedinci Yolcu
1965 Ölüme Kadar
1965 Sırtımdaki Bıçak
1965 Son Kuşlar
1965 Şıngırdak Melahat
1966 Aşkın Kanunu
1966 Biraz Kül Biraz Duman
1966 Fakir Ve Mağrur
1966 Fatih'in Fedaisi
1966 İstanbul Dehşet İçinde
1966 Kanlı Pazar
1966 Katiller De Ağlar
1966 Kenarın Dilberi
1966 Meleklerin İntikamı
1966 Tehlikeli Oyun
1966 Tilki Selim
1966 Yiğit Yaralı Olur
1967 Ağa Düşen Kadın
1967 Aşkınla Divaneyim
1967 Düşman Aşıklar
1967 Serseriler Kralı
1967 Trafik Belma
1967 Üç Sevdalı Kız
1967 Zengin Ve Serseri
1968 Altın Avcıları
1969 Gizli Emir
1969 Kibar Ali
1972 Yirmi Yıl Sonra
1973 Aşkın Zaferi / Aşk ve Vatan
1973 Kara Murat Fatih'in Fermanı
1973 Kızım
1973 Lekeli Kadın
1974 Aç Gözünü Mehmet
1974 Başa Gelen Çekilir
1974 Bir Ana Bir Kız
1974 Bir Tanem
1974 Diriliş
1974 Eski Kurtlar
1974 Kanlı Sevda
1974 Mekansız Öldüler
1974 Memleketim
1974 Namus Belası
1974 Öpme Sev
1974 Parasızlar
1974 Silahın Elinde Kardeş
1974 Sosyete Behçet
1974 Tek Başına
1974 Tipsiz
1975 Adamını Bul
1975 Bana Beş Avrat Yetmez
1975 Beş Milyoncuk Borç Verir misin
1975 Bir Defa Yetmez
1975 Delicesine
1975 Gençlik Köprüsü
1975 Gördüğün Yerde Vur
1975 Hesap Günü
1975 Islak Dudaklar
1975 İnce Memed Vuruldu
1975 Kral Benim
1975 Macera
1975 O'nun Hikayesi
1975 Salak Bacılar
1975 Seferim Var
1975 Sevişerek Ölenler
1975 Sıra Sende Yosma
1975 Şafakta Buluşalım
1975 Şeftalisi Ala Benziyor / 24 Ayardayım
1975 Vur Tatlım
1975 Yarınlar Kimin
1976 Bitmeyen Şarkı
1976 Evlatlık / Çıngar
1976 Günahkar
1976 Kadı Han
1976 Krallar Eğleniyor
1976 Kurban Olayım
1976 Mağlup Edilemeyenler
1976 Ne Haber
1976 Ne Umduk Ne Bulduk
1976 Nereye Bakıyor Bu Adamlar
1976 Ölüme Yalnız Gidilir
1976 Parola Kartal
1977 Adalet
1977 Bir Adam Yaratmak
1977 İkimiz De Sevdik
1977 Ölmeyen Şarkı
1977 Şöhretin Bedeli
1977 Yangın
1979 Mücevher Hırsızları
1982 Kördüğüm
1984 Darbe
1985 Sosyete Şaban
1986 Kertenkele
1986 Uçurum
1987 Bomba
1987 Donanmanın Gülü
1987 İkisi De Cesurdu
1987 Kader Utansın
1987 Kuruluş / Osmancık
1987 Menekşeler Mavidir
1987 Sarışınım
1987 Yalnız Kadın
1987 Yarın Artık Bugündür
1987 Yeniden Doğmak
1987 Zirve
1988 Acı Su
1988 Emanet
1988 Hüküm
1988 Sana Can Dayanmaz
1988 Sis
1993 Çöplükler Kraliçesi
1993 Zirvedekiler
1994 Yorgun Ölüm
1999 Hayat Bağları
1999 Küçük Besleme
2000 Acılar
2003 Yeşilçam Denizi

Yönetmen


1961 Oğlum
1962 Derdimden Anlayan Yok
1963 Cinayet gecesi
1964 Ölüm Allah'ın Emri
1965 Aklin Durur
1966 Bir Ateşim Yanarım
Previous
Next Post »