Mine Tugay Kimdir? Biyografisi

Mine Tugay
Mine Tugay, 28 Temmuz 1978 yılında Babasının görev yeri olan Konya'da doğdu. Liseyi Yeni Levent Lisesinde bitirdi. Ardından 1997 yılında oyunculuğa Masal Gerçek Tiyatrosu'nda oynadığı 'Büyük Kulaklı Küçük Ayı' adlı oyun ile adım attı. 1998 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Oyunculuk Bölümünü kazandı.

Konservatuardan mezun olduktan sonra Semaver Kumpanya'da tiyatro oyunlarında oynamaya başladı. 2003 Yılında Işıl Kasapoğlu rejisiyle 'Onikinci Gece' ve 'Kuşlar Meclisi' oyunlarında oynadı. Aynı yıl 'Gülbeyaz' adlı televizyon dizisinde rol aldı.

Mine Tugay, 2004 yılında 'Adı Aşk Olsun' adlı dizide ve 'Gönül Yarası' adlı sinema filminde rol aldı. Aynı yıl Semaver Kumpanya'da Işıl Kasapoğlu ve Bülent Emin Yarar rejisiyle 'Mem ile Zin' adlı oyunda oynadı.

'Beko Plazma TV' , 'Eti Çay Keyfi', 'Anadolu Bank', 'Bosch Çamaşır Makinası', 'Ecobella Home', ‘Bosch Logixx 8 Çamaşır Makinası' oyuncunun yer aldığı reklam filmleri arasındadır.

2005 yılında 'Aşk Her Yaşta' adlı televizyon dizisinde oynadı. Bahçeşehir Üniversitesi İleri Oyunculuk Yüksek Lisansını tamamlarken 'Aliye' adlı dizide rol aldı.

2006 yılında Yüksek Lisans'ını bitirdi. Aynı yıl Tiyatro Dot'ta Emre Koyuncuoğlu rejisiyle 'Çok Uzak' adlı oyunda oynayan Mine Tugay, Show TV'de yayınlanan 'Gülpare' ve Star TV'de yayınlanan "Benden Baba Olmaz" adlı dizilerde başrolde yer almıştır.

Mine Tugay, TRT1'de yayınlanan "Aynadaki Düşman" dizisinde oynadı.

Geleneksel Nazım Günleri'nde, Yılmaz Onay tarafından, okuma tiyatrosu olarak sahnelenen Nazım Hikmet oyunlarında, 2007 yılından bu yana her yıl gönüllü olarak rol almaktadır.


Filmografisi

2013 Medcezir
2012 İnsanlar Alemi
2012 Öyle Bir Geçer Zaman ki Bahar
2011-2013 Yalan Dünya Aysu
2011 5'er Beşer Bengisu
2011 Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi Suna
2010 Herkes Aldatır mı? - Nil
2010 Sessiz Çocuklar
2009-2010 Kapalı Çarşı Elif / Feride
2009 Kaptan Feza - Elif
2009 Aynadaki Düşman Nisan
2008 Sınıf Özlem
2007 Benden Baba Olmaz Sevil
2006 Gülpare Gülbahar
2005 Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? - Bacı Aslı
2005 Aşk Her Yaşta - Elvan
2004 Aliye Defne
2004 Gönül Yarası
2004 Adı Aşk Olsun - Eda
2002 Gülbeyaz Başak
1998 Karambol Kamil

Mine Tugay Ödülleri

2008 - Sinepark Kısa Film Festivali' Ödülleri'nde Yoldaki Kedi adlı filmindeki 
performansıyla "En İyi Kadın Oyuncu Ödülü"nü almıştır.

2008 - VIII. LIONS Tiyatro Ödüllerinde 'Karatavuk' adlı oyundaki rolüyle "En İyi Kadın Oyuncu (Küçük Salon)" ödülü almıştır.

2009 - Afife Tiyatro Ödülleri - Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu - Karatavuk (Tiyatro Dot)
Previous
Next Post »