Bülent Emin Yarar Kimdir? Biyografisi

Bülent Emin Yarar Kimdir Biyografi
Bülent Emin Yarar, 1961 yılında Ankara'da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Şan bölümü mezunu olan Bülent Emin Yarar, Devlet Tiyatrosu oyuncusudur. Diyarbakır Devlet Tiyatrosunda başladığı oyunculuğa İstanbul Devlet Tiyatrosunda devam etmektedir. Ayrıca Semaver Kumpanya, Dostlar Tiyatrosu ve Tiyatro Rast gibi tiyatrolarda da oyunculuk yaptı.

1995 yılında ünlü oyuncu Bennu Yıldırımlar ile evlenen Bülent Emin Yarar'ın 1999 yılında Ada isimli bir çocuğu oldu.

Bülent Emin Yarar, 2007 yılında Zincirbozan adlı politik filmde Bülent Ecevit'i canlandırdı.

2007-2011 yılları arasında Hamdi Alkan'ın yönettiği Bülent Çetinaslan, Sinem Öztürk, Fırat Çöloğlu, Pelin Akil, Deniz Sarıbaş, Gürbey İleri ve Barış Atay'ın oynadığı Arka Sıradakiler dizisinde Kemal Öğretmen rolünü oynadı. 2010 yılında yine benzer temalı bir dizi olan Öğretmen Kemal'de de rol aldı. Arka Sıradakilerde fakir ve orta halli ailelerin çocuklarının yaşadıkları sorunlara değinilirken Öğretmen Kemalde ise zengin çocuklarının yaşadıkları sorunlar ve hayat hikayelerine değinildi.

2016 yılında Geçmiş adlı filmde Gözde Kansu ile rol alan Bülent Emin Yarar, bu filmde canlandırdığı Yusuf rolü ile Antakya Altın Defne Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

Filmografisi

2017 Kaos
2016 Geçmiş - Yusuf
2014 Yunus Emre : Aşkın Sesi
2014 Karışık Kaset - Ali
2013 20 Dakika - Kedi Mesut Bilaloğlu
2011 Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi
2011 Başlangıç
2010 Öğretmen Kemal - Kemal Güngör
2009 Beş Şehir - Tevfik
2009 Dersimiz Atatürk
2008 Güneşin Oğlu - Kurban Murat
2007-2011 Arka Sıradakiler - Kemal Öğretmen
2007 Sapak
2007 Zincirbozan - Bülent Ecevit
2006 Beş Vakit - İmam
2006 Korkuyorum Anne - Kasap
2006 Kız Babası - Cevahir Kılıç
2004 Dişi Kuş - Reşat Nuri
2004 Kalp Gözü
2002 Çamur - Halil
1999 Kaç Para Kaç - Selim'in arkadaşı
1996-1997 Süper Baba - Avukat
1989 Hoşçakal - Yavuz'un arkadaşı
Previous
Next Post »