Neriman Uğur Kimdir? Biyografisi

Neriman Uğur
Neriman Uğur, 1958 yılında Muğla / Fethiye'de doğdu. Neriman Uğur, 1983 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Ana Sanat Dalı Oyunculuk Bölümü mezunudur. Aynı yıl Devlet Tiyatrolarının oyunculuk dalında açtığı sınavı kazanarak, Bursa Ahmet Vefik Paşa Devlet Tiyatrosu sanatçı olarak göreve başladı. ve halen bu kurumda çalışmaktadır.

Neriman Uğur, 1997 yılında Hartford Üniversitesi (New York) Sanat Fakültesi'inde Prof.Malcolm Morrson daveti üzerine gitmiş ve Tiyatro Fakültesi Oyunculuk Atölyesi Franstisek Veres'ın oyunculuk uygulamalarına katılmıştır.


1999-2002 yıllarında, başrollerini Mehmet Ali Alabora (Komiser Memoli) ve Meltem Cumbul (Zeyno) 'un başrolünü paylaştığı Yılan Hikâyesi, adlı dizide oynadığı Gülsüm adlı karekteri le tanındı.

Filmografisi

Canan 2011
Parmaklıklar Ardında  2008
Düğün Şarkıcısı  2008
Geç Gelen Bahar 2008, Sennur
İçimdeki Yabancı 2008
Hemşire Meri- 2008
Kader, 2007, Nesrin
Sünnet Davası, 2007
Çok Özel Tim, 2007, Şahika Safir
Son Ders: Aşk ve Üniversite , 2007
Şarkılar Susmasın, 2006
Yalancı Yabancı, 2006
Kısmet, 2004
Melekler Adası, 2004, Gülseren
Aşk Olsun, 2003, Sibel
Kırık Ayna,- 2003 Efsun Hatun
Zeybek Ateşi, 2002, Yaren
Yılan Hikayesi, 2000, Gülsüm
Islanan Topraklar, 1997
Yaban, 1995

Neriman Uğur Ödülleri

Nilüfer Lions - En İyi Tiyatro Sanatçısı
Osmangazi Rotary - En İyi Tiyatro Sanatçısı
Previous
Next Post »