Pelin Akil Kimdir? Biyografisi

Pelin Akil
Pelin Akil, 17 Nisan 1986 yılında İstanbul'da doğdu. Pelin Akil İstanbul Üniversitesi Müzikal Tiyatro Bölümünde ve Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümünde eğitimi devam ediyor. Pelin Akil, Arka Sıradakiler dizisinde canlandırdığı Zehra karakteriyle geniş kitlelere ulaşmayı başardı.

Pelin Akil, daha sonra ise Seksenler dizisinde Seçil karakterini canlandırırken, Kurt Kanunu dizisinde ise Ballı Naciye karakteriyle ekranlara gelmişti. Show Tv de yayınlanan Suskunlar dizisinde de rol aldı.

Pelin Akil, 2013 yılında 
Su ve Ateş filminde Nupelda karakterini canlandırdı. Ayrıca Osmanlı Tokadı dizisinde Irmak Güzel rolünü canlandırdı.

2014 yılında Osman Sınav'ın yapımcılığını ve yönetmenliğini yaptığı Kızıl Elma adlı Milli İstihbarat Teşkilatı'nı konu olan dizide Furkan Palalı ile birlikte başrolü paylaşarak, Zeynep Gevher rolünü oynamaktadır.

Filmografisi

2014 Kızılelma - Zeynep Gevher
2013 Su ve Ateş - Nupelda
2013 Osmanlı Tokadı - Irmak Güzel
2012 Suskunlar - Nisan
2012-2013 Seksenler - Seçil
2011 Kurt Kanunu - Ballı Naciye
2007-2011 Arka Sıradakiler - Zehra


Previous
Next Post »