Suat Sungur Kimdir? Biyografisi

Suat Sungur
Suat Sungur, 1 Mart 1961 yılında Denizli'nin Çivril ilçesinde doğdu. 1979 yılında İzmir Gençlik Tiyatrosu kuruluş çalışmalarında bulundu. 1981 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet kosevatuarı Tiyatro Bölümü'ne girdi. 1984 yılında Devekuşu Kabareye katıldı ve uzun yılar bu kurumda çalıştı. 1988 yılında ise Haldun Dormen Tiyatrosu'nda çalışmaya başladı ve kapanana kadar bu kurumda oyunculuk yapmaya devam etti. 

Suat Sungur, 1985 yılından beri Akbank Çocuk tiyatrosu'nda birçok tiyatro oyununda oynadı. 1997 yılında Afife Jale Tiyatro Ödülleri'nde Kare As isimli oyundaki rolü ile ''Yılın En İyi Komedi Oyuncusu Ödülü''nü aldı.

Suat Sungur, 2002 yılında kendisi gibi tiyatrocu Ahu Sungur ile evlendi. 2005 yılında ise Ege Yücel Sungur adını verdikleri bir çocukları oldu.

Suat Sungur, tiyatro dışında yaklaşık 30 yıldır birçok sinem filmi ve dizide rol almaktadır. Yakın zamanda rol aldığı Sihirli Annem dizisinde ki Avni rolü ve Akasya Durağı dizisinde ki Mehmet Hoca rolü ile hemen herkes tarafından tanınan ve sevilen bir isimdir.

Filmografisi

2013 Ali Ayşe'yi Seviyor - Sabri Bakkal
2012 Bir Zamanlar Osmanlı: Kıyam - İbrahim Müteferrika
2011-2012 Umutsuz Ev Kadınları
2011-2012 Alemin Kıralı - Psikolog
2008-2009 Akasya Durağı - Mehmet Hoca
2007 Hanımın Kar Tanesi - Vecdi
2006-2007 Arka Sokaklar - Nazif
2004 Cumhurbaşkanı Öteki Türkiye'de - Hıdır
2003 Sınırlı Aşk
2003-2011 - Sihirli Annem - Avni
2003 Ömerçip - Bahçıvan Cevat
2002 Sır Çocukları
2002 Başımıza Gelenler - Mücteba
2001 Tek Celse
2000 Eşref Saati - Necati
1999 Direklerarası 
1999 Kahpe Bizans - Tavşan Bey
1997 Son Kumpanya
1996 Başka İstanbul Yok
1995 Bir Demet Tiyatro - Hıdır
1995 Muhteşem Zango - Falcı Muhteşem Zango
1994 Kare As
1993 Tersine Dünya - Adil
1993 Çifte Vakkas 
1993 Kazı Kazan
1992 Biz Bize Benzeriz - Suat
1992 Karşı Show
1992 Cazibe Hanımın Gündüz Düşleri - Çırak
1989 Hep Ezildim 
1988 Güler misin Ağlar mısın - Suat
1987 Homoti 
1986 Dikenli Yol
1985 Patron Duymasın - Çaycı Çırağı
1984 Kaptan

Tiyatro

2009 Babamla Dans, Tiyatrokare
2007 Romantika, TİM
2003 Tarla Kuşuydu Juliet, Tiyatro Kedi
2001 Şimdi Yaşa Sonra Öde, Dormen Tiyatrosu
1999 Zafer Madalyası, Dormen Tiyatrosu
1998 Bugün Git Yarın Gel, Dormen Tiyatrosu
1998 Yukarıda Biri mi Var, Dormen Tiyatrosu
1997 Kare As, Dormen Tiyatrosu
1995 Arapsaçı, Dormen Tiyatrosu
1994 Sevgilime Göz Kulak Ol , Dormen Tiyatrosu
1993 Beşten Yediye , Dormen Tiyatrosu
1992 Şahane Züğürtler, Dormen Tiyatrosu
1992 Hastalık Hastası, Dormen Tiyatrosu
1992 Nerdeyse Kadın, Dormen Tiyatrosu
1992 Kaç Baba Kaç, Dormen Tiyatrosu
1984 Beyoğlu Beyoğlu, Devekuşu Kabare
1984 Aşk Olsun, Devekuşu Kabare
1984 Reklamlar, Devekuşu Kabare
1984 Deliler, Devekuşu Kabare
1984 Yasaklar, Devekuşu Kabare
Previous
Next Post »