Ali Sirmen Kimdir? Biyografisi

Ali Sirmen
Ali Sirmen, 1941 yılında doğdu. Türk Sanat Müziği bestekâr ve keman sanatçısı Sadi Işılay'ın torunudur. Galatasaray Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Önce Cumhuriyet gazetesinde çalışan Ali Sirmen, daha sonra Milliyet Gazetesi'ne geçti. 1990'da ''Erkeklere Mahsus'' adlı kitabını çıkardı.

İkinci Bahar dizisinde Antepli bir komiseri canlandıran Cumhuriyet adlı filmde şu an çalıştığı Cumhuriyet gazetesinin kurucusu olan Yunus Nadi Bey'i canlandırmıştır.

Son olarak 2007 yılında Sevgili Dünürüm adlı dizide Ziya karakterini canlandıran Ali Sirmen, aynı yıl ''Sevgiliye Mektuplar'' adlı kitabını yayınladı.

SkyTürk isimli televizyon kanalında Siyah-Beyaz isimli programın sunucularından biri olan Ali Sirmen, ayrıca Cem TV'de Süheyl Batum ile birlikte, Ayıptır Söylemesi isimli tartışma programını yapmıştır.

Ali Sirmen Kitapları

2007 Sevgiliye Mektuplar
1990 Erkeklere Mahsus

Filmografisi

2007 Sevgili Dünürüm - Ziya
2005 Ahududu
2004 Hızlı Adımlar
2003 Şapkadan Babam Çıktı
2003 Sultan Makamı - Müteahhit
2003 Esir Şehrin İnsanları - Ahmet Rasim
2002 Havada Bulut - Demir Kaptan
2002 Biz Size Aşık Olduk - Hakim
1998 Cumhuriyet - Yunus Nadi Bey
1998 İkinci Bahar
1992 Seni Seviyorum Rosa
Previous
Next Post »