Biyografi Ara

Dolunay Soysert Kimdir? Biyografisi

 

Dolunay Soysert
Dolunay Soysert, 25 Mart 1973 yılında Adana'da doğdu. Ortaokul ve Liseyi Özel Moda Koleji'nde tamamladıktan sonra, İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümü ve Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümünden mezun oldu. İstanbul Şehir Tiyatroları'nda çalışmıştır. Kamerayla ilk tanışması Cumhuriyet filminde Latife Hanım'ı canlandırması ile oldu.

Dolunay Soysert, Nebraska Üniversitesi Drama ve Tiyatro Bölümü'nü bitirmiştir. ABD'den döndükten sonra Sultan Makamı ve Omuz Omuza dizilerinde rol almıştır.

1990'lı yıllarda Kaygısızlar, Çılgın Bediş, Baskül Ailesi gibi ünlü dizilerde rol alan Dolunay Soysert, 2003 yılında Bir İstanbul Masalı adlı dizide Derya Taylan'ı canlandırdı.

2006 yılında Bebeğim adlı dizide Özgü Namal ve Barış Falay ile birlikte rol alan Dolunay Soysert, Dolunay Soysert, 26. Uluslararası İstanbul Film Festivali açılış töreni sunuculuğunu Sinan Tuzcu ile 19. Ankara Uluslararası Film Festivali açılış töreni sunuculuğunu Emre Karayel ile yaptı.

2008-2009 yılları arasında yayınlanan Benim Annem Bir Melek dizisinde Oya Başar, Ali Sunal ve Tarık Ünlüoğlu ile birlikte rol alan Dolunay Soysert, Ece Turuncu'yu oynadı. 2011 yılında Başrolde Aşk dizisinde ise Ceyda karakterini canlandırdı.

Doluny Soysert, 2013 Eylül ayında yayınlanmaya başlayan Kayıp dizisinde Mete Horozoğlu, Aslı Enver, Kaan Taşaner ve Erkan Can Kartal ile birlikte rol aldı.

9 Temmuz 2006 tarihinde oyuncu Sinan Tuzcu ile evlenen Dolunay Soysert, 2016 yılında boşandı.

Dolunay Soysert, son olarak 2016 yılında Çifte Saadet dizisinde Fikret Kuşkan ve Şebnem Bozoklu ile birlikte rol aldı.

Dolunay Soysert Kimdir? Biyografisi Dolunay Soysert Kimdir? Biyografisi Biyografistan Dolunay Soysert Hayatı, Dolunay Soysert Biyografi, Dolunay Soysert Nereli ve Kaç Yaşında, Dolunay Soysert Hakkında bilgi Dolunay Soysert , 25 Mart 1973 yılında Adana'da doğdu. Ortaokul ve Liseyi Özel Moda Koleji'nde tamamladıktan sonra, İstanbul Ünive... 4.5 5

Hiç yorum yok: