Biyografi Ara

Harun Kolçak Kimdir? Biyografi

 

Harun Kolçak Kimdir Biyografi
Harun Kolçak, 15 Temmuz 1955 yılında İstanbul'da doğdu.Ünlü sanatçı Eşref Kolçak'ın oğludur. Saint Benoit Fransız Lisesi'nde okuyan Harun Kolçak, müzik çalışmalarına lise yıllarında bas gitar çalarak başladı. İçinde ki müzik aşkı nedeniyle eğitimini yarıda bırakarak sadece bu alanda çalışmalara yöneldi.

Türkiye'de rock müziğin babası olarak bilinen, Erkin Koray ile tanıştıktan sonra ilk profesyonel müzik çalışmalarını yapmaya başlayan Harun Kolçak 1978 yılında Rıza Silahlıpoda Ritm 68 orkestrasına bas gitarist olarak katıldı.

Askerlik sonrasında caz müziğe yönelerek; Aydın Esen, Neşet Ruacan - Nükhet Ruacan ve Erol Pekcan gibi ünlü caz müzik sanatçıları ile birlikte çalıştı. Sonrasında ünlü müzisyen ve besteci Onno Tunç'tan teklif alan Harun Kolçak, uzun yıllar Onno Tunç Orkestrası'nda bas gitarist, vokalist ve solist olarak çalıştı. Ayrıca bu dönemde Sezen Aksu ile tanıştı.

1991 yılında Onno Tunç ile birlikte Beni Affet albümünü çıkardı. Albümde bulunan şarkılarının çoğunun söz yazarlığını da kendisi yapan Harun Kolçak, Sezen Aksu ve Leyla Tuna gibi isimlerden de şarkı sözleri aldı. Özellikle bu albümde bulunan Gir Kanıma parçası en çok tutulan parçalarından biri oldu. Aynı yıl Emel Müftüoğlu'da Faka Bastın adlı albümünde Harun Kolçak'tan 2 adet beste aldı.

Onno Tunç orkestrası dağıldıktan sonra İskender Paydaş ile çalışmaya başladı. 1993 yılında En Büyük Aşk adlı albümünü birlikte çıkardılar. 1994 yılında ise Bendeniz ile ''Biz'' adlı tekli şarkı yaptılar. Ayrıca Bendeniz'in Bendeniz II adlı albümüne geri vokalistlik de yapan Harun Kolçak,. Emel Müftüoğlu'nun Korkuyorum adlı şarkısını bestesini yaptı.

Harun Kolçak, yaptığu albümlerde bulun şarkıların birçoğunun beste ve müziklerini kendi yapmış olup, birçok ünlü sanatçıya da kendi bestelerinden vermiştir.

Zerrin Özer ve Aşkın Nur Yengi ile birlikte yaptığı düetler ile Kuşadası Altın Güvercin ve Antalya Akdeniz Akdeniz adlı şarkı yarışmalarında ödüller aldı.

1996 yılında 13 ülkenin katıldığı Litvanya'da düzenlenen  Müzikos Festivalis 96 adlı yarışmada En İyi İkinci Şarkıcı seçildi.

Harun Kolçak, 2012-2013 döneminde Pis Yedili adlı komedi dizisinde Hurşit Hoca karakterini canlandırdı.

2014 yılında prostat kanseri hastalığına yakalanan Harun Kolçak, 2016 yılında gördüğü uzun süreli tedaviler ve ameliyatlar ile hastalıktan kurtulmuştu. Ancak tekrar eden prostat kanseri hastalığından dolayı, 19 Temmuz 2017 tarihinde İstanbul Maslak'ta buluna Acıbadem Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Harun Kolçak Albümleri

2012 Yeniden Doğuyorum
2007 Aşk Beni Hep Değiştirecek - Tekli
2006 Müzisyen
2000 Yaşasın
1998 Teslim Oldum
1995 Yanımda Kal
1994 Biz (Bendeniz ile birlikte) - Tekli
1993 En Büyük Aşk
1991 Beni Affet

Filmografisi

2012-2013 Pis Yedili - Hurşit Hoca
2008 İçimdeki Yabancı - Seni Seviyom
2006 Yalancı Yabancı
2002 Kurşun Asker
2002 Reyting Hamdi
1999 Aile Bağları
Harun Kolçak Kimdir? Biyografi Harun Kolçak Kimdir? Biyografi Biyografistan Harun Kolçak Hayhatı, Harun Kolçak Biyografi, Harun Kolçak Nereli ve Hakkında Bilgi Harun Kolçak , 15 Temmuz 1955 yılında İstanbul'da doğdu.Ünlü sanatçı Eşref Kolçak 'ın oğludur. Saint Benoit Fransız Lisesi'nde... 4.5 5

Hiç yorum yok: