Asiye Dinçsoy Kimdir? Biyografisi

Asiye Dinçsoy
Asiye Dinçsoy, 22 Mart 1979 yılında Aydın'da doğdu. Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümünden mezun oldu.

2007-2008 yıllarında Şahan Gökbakar'ın Recep İvedik 1 ve 2 filmlerinde rol alarak tanınan Asiye Dinçsoy, 2009 yılında Adana Altın Koza Film Festivali'nde Hayatın Tuzu filmindeki Meryem rolüyle Umut Veren En İyi Genç Kadın Oyuncu ödülünü aldı. 2012 yılında ise 44.Sinema Yazarları Derneği Ödülleri kapsamında, Press filmindeki Songül rolü ile En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünün sahibi oldu.

2013 yılında Semir Aslanyürek'in Lal filminde Hüsniye rolünü oynayan Asiye Dinçsoy, 2016 yılında ise Toz Bezi adlı filmde Nazan Kesal ile başrolleri paylaştı.

Filmografisi

2015 Toz Bezi - Nesrin
2015 Kaygı
2014 Şimdi Onlar Düşünsün - Dilek
2013 Lal - Hüsniye
2011 Yozgat Blues
2011 Gelecek Uzun Sürer - Helin
2010 Öfkeli Çılgınlık Karamsar Çile - Zeynep
2010 Saç - Türbanlı Kadın
2010 Press - Songül
2009 Pres - Songül
2009 Hayatın Tuzu - Meryem
2008 Fırtına - Helin
2008 Recep İvedik 2
2007 Recep İvedik 1
Previous
Next Post »