Ümit Yesin Kimdir? Biyografisi

Ümit Yesin
Ümit Yesin, 28 Ocak 1954 yılında Ankara'da doğdu. 1980'li yıllardan bu yana birçok sinema filmi ve dizide rol alan Ümit Yesin, Müjdat Gezen Tiyatrosu, Tiyatrokare gibi topluluklarda çalıştı.

1995-2002 yılları arasında Erol Günaydın, Eşref Kolçak, Peker Açıkalın ve Bekir Aksoy ile birlikte rol aldığı Çiçek Taksi dizisinde Kazım karakteri ile tanınmaktadır. Daha sonraki yıllarda dizinin bir benzeri olarak çekilen Akasya Durağı adlı dizide Duran karakterini canlandırdı.

Çiçek Taksi'den sonra Cennet Mahallesi dizisinde rol almaya başlayan Ümit Yesin, burada da Cimri Muharrem karakterini canlandırdı.

Ümit Yesin, 2017 yılında gösterime giren son yılların komedi oyuncusu Cem Gelinoğlu'nun başrolde oynadığı Şansımı Seveyim adlı komedi filminde Sado karakterini oynadı.

Filmografisi

2017 Şansımı Seveyim - Sado
2017 Yeni Gelin Dede Korkut2015-2016 Asla Vazgeçmem - Tayyar
2014 Figüran
2014 Ağlatan Dans - Rüştü Demir
2014-2015 Küçük Gelin - Zelal'in Babası
2013-2015 Küçük Kıyamet
2013 Hızır Ekip - Rüstem Ağa
2011 Sudan Sebepler -Pertev
2011 Keşanlı Ali Destanı
2011-2013 Şefkat Tepe - Ekrem
2010 Kavak Yelleri - Hüsnü
2009 Akasya Durağı - Duran
2008 Yol Arkadaşım - Rıza Elmastaş
2008 Görgüsüzler-2008
2004 Beş Kollu Avize - 2004
2004-2007 Cennet Mahallesi - Muharrem
2002 Yalanın Batsın - Tayyar
2002 Cabbar - Remzi
1999 Sınır - Battal Ağa
1995-2003 Çiçek Taksi - Kazım Şentabak
1993 Hastane
1991 Ah Gardaşım
1991 Kurt Kanunu
1990 Bir Milyara Bir Çocuk
1990 Hanımın Çiftliği - Kabak Hafız
1989 Medcezir Manzaraları
1989 Bakımsız Tarzan - Veli
1988 Ferman
1988 Keşanlı Ali Destanı
1988 Sevgili Bayan
1988 Hüzün Çemberi
1987 Sığıntı
1987 Düş Yakamdan Osman
1987 Karınca Katarı
1987 Yalnız Efe
1986 Güneşe Köprü
1986 Garip - Ayhan
1986 Yıkılmışım Ben
1986 Bir Günlük Aşk
1986 Suçumuz İnsan Olmak
1986 Sıcak Geceler
1986 Kertenkele
1986 Namus Sözü
1985 Seyyid - Garson Tahir
1985 Melek Yüzlüm - Rıfat
1985 Kızlar Sınıfı Yarışıyor - Müdür Yardımcısı İlyas
1985 Şaban Pabucu Yarım

1985 Körebe - Komiser
1985 Kurbağalar

1985 Amansız Yol - Sabri
1985 14 Numara - Güneş
1984 Gizli Duygular - Manav
Previous
Next Post »