Biyografi Ara

Osman Alyanak Kimdir? Biyografisi

 

Osman Alyanak
Osman Alyanak, 1916 yılında İstanbul'da doğdu. Galatasaray'da bir süre futbolculuk yapan Osman Alyanak, sanat yaşamına operetlerde oyunculuk yaparak başladı. Bazı tiyatro topluluklarında kısa süreli oyunlarının ardından, 1950 yılından itibaren kamera karşısına geçerek çeşitli sinema ve dizi filmlerde yardımcı rollerde oynadı.

Osman Alyanak, 300'de fazla sinema filmi ve dizide oynadı. Sadri Alışık, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Kemal Sunal ve Perran Kutman gibi birçok ünlü oyuncu ile birlikte rol akan Alyanak, aynı zamanda seslendirme çalışmaları yapmaktaydı. Bir dönem oynadığı reklam filmi nedeniyle "Oralet Osman" olarak tanınmasının yanı sıra, Yeşilçam'da ise "Tayyare Osman" adı ile bilinmekteydi.

Osman Alyanak, 30 Eylül 1991 tarihinde 75 yaşında İstanbul'da vefat etti. Kabri Zincirlikuyu Mezarlığı'ndadır.
Osman Alyanak Kimdir? Biyografisi Osman Alyanak Kimdir? Biyografisi Biyografistan Osman Alyanak Hayatı, Osman Alyanak Biyografi, Osman Alyanak Hakkında Bilgi... Osman Alyanak , 1916 yılında İstanbul'da doğdu. Galatasaray'da bir süre futbolculuk yapan Osman Alyanak, sanat yaşamına operetlerd... 4.5 5

Hiç yorum yok: