Sevil Üstekin Kimdir? Biyografisi

Sevil Üstekin
Sevil Üstekin, 1950 yılında İstanbul'da doğdu.  Üsküdar Amerikan Kız Lisesi’nde okudu. Muhsin Ertuğrul’un başkanlığında özel bir tiyatro okulunda LCC Language and Culture Center 3 yıl eğitim gördükten sonra 1969 yılında Sersem Kocanın Kurnaz Karısı oyunuyla profesyonel oldu. 

Bizim Tiyatro, Gazete Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Gülriz Sururi - Engin Cezzar Tiyatrosu, Nisa Serezli - Tolga Aşkıner Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu, Şan Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu’nda çalıştı. 

Kemal Sunal ile Kapıcılar Kralı filminde oynadı. 1976 yılından itibaren sinema filmlerinde rol alan Üstekin, Şaban Oğlu Şaban, İyi Aile Çocuğu ve Garip gibi sinema filmlerinde de oynadı. 

1992 yılında Mahallenin Muhtarları dizisi ile dizilerde oynamaya başladı. Bu dizide 10 yıl süre ile Müzevir Müzeyyen karakterini canlandırdı. Mahallenin Muhtarları dizisinden sonra da Koçum Benim, Erkeksen Seyret, Memur Muzaffer dizilerinde rol aldı. 

2010 yılında TRT ekranlarında yayınlanan Yerden Yüksek dizisinde rol Ülfet Nine rolünü canlandırdı.

Sevil Üstekin'in 2 Avni Dilligil, 1 de Tv ödülü bulunmaktadır.

Filmografisi 

2010-2011 Yerden Yüksek - Ülfet Nine
2008 Memur Muzaffer - Hediye
2006 Erkeksen Seyret
2002 Koçum Benim - Sevinç Hoca
1992-2002 Mahallenin Muhtarları - Müzevir Müzeyyen
1989 Kınalı Hanzo
1988 Hisseli Harikalar Kumpanyası
1986 Milyarder
1986 Garip - Ev Sahibi Şaheser Hanım
1986 Bizi Güldürenler
1985 Ya Ya Ya Şa Şa Şa
1983 Şalvar Davası - Hatice
1978 İyi Aile Çocuğu - Ferdane
1977 Şabanoğlu Şaban - Binnaz
1977 Ne Zaman Geleceksin
1977 Hızlı Giden Yorulur - Nafiye Kaçar
1976 Kapıcılar Kralı - Hacer
1976 Dolandırıcı Aşıklar - Şaziye Abla
1975 Yarış
1975 Civciv Çıkacak Kuş Çıkacak
Previous
Next Post »