Levent Tülek Kimdir? Biyografisi

Levent Tülek
Levent Tülek, 28 Ağustos 1964 yılında İstanbul'da doğdu. Fenerbahçe Lisesi'nde okudu. İstanbul Üniversitesi Sosyal Antropoloji Bölümü, Mimar Sinan Üniversitesi Edebiyat Bölümü ve A.Ö.'de okudu. 1979 yılında Kadıköy Deneme Sahnesi'nde tiyatroya başladı. Daha sonra sırası ile İAST, Hadi Çaman Yeditepe Oyuncuları, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Haldun Dormen Tiyatrosu, Tiyatrokare, İstanbul Komedi Tiyatrosu ve Bakırköy Belediye Tiyatroları'nda oyunculuğuna devam etti.

Levent Tülek, Sinema, TV ve radyo alanında birçok eserde oynadı, yazdı ve yönetti. Halen Bakırköy Belediye Tiyatroları'nda oyunculuk ve rejisörlük yapıyor. 2007-2008 sezonunda Özen Yula'nın "Gözü Kara Alaturka" adlı oyununu sahneye koyan Tülek, aynı zamanda tek kişilik bir Hamlet yorumunu da yazıp oynuyor.

Yazarlık hayatına da devam eden Levent Tülek'in Sel Yayıncılık'tan çıkan kitabı LÜMPEN SÖZLÜĞÜ ise Ağustos 2007'de 2. baskısını yaptı. Şu sıralar İstanbul'da Küçükçekmece Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde, sanat yönetmenliği yapmaktadır.


Levent Tülek, 2008 yılında Çorap söküğü dizisinin ve Fıkra Turka programının yönetmenliğini de yapmıştır. 2010 yılında Deli Deli Olma filmindeki rolü ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülünü aldı.

2014 yılında Peker Açıkalın ve Merve Sevi ile Gülcemal adlı sinema filminde Yusuf karakterini ve Öykü Çelik ve Kıvanç Kasabalı'nın başrollerde oynadığı Ağlatan Dans dizisinde Rauf karakterini canlandırdı.

Filmografisi

2014 Gülcemal - Yusuf
2014 Ağlatan Dans - Rauf
2009 Deli Deli Olma - Şemistan
2009 Babam Büfe
2005 Pamuk Prenses 2 - Şevket
2005 O Şimdi Mahkum - Levent Arkadaş
2004 Hızlı Adamlar - Yusuf
2004-2007 Cennet Mahallesi - Rıza
2001 Şen Kahkahalar
2000 Parça Pinçik
2000 Evdeki Yabancı - Feridun
1999-2001 Yılan Hikayesi
1998 Baba Baba Reyting Al
1993 Rüstemin Gazinosu
1990 Bekle Dedim Gölgeye
1988 Arkadaşım Şeytan - Komşu
Previous
Next Post »