Biyografi Ara

Hasan Karacadağ Kimdir? Biyografisi

 

Hasan Karacadağ  Kimdir - Biyografi
Hasan Karacadağ, 20 Ekim 1976 yılında Şanlıurfa'da doğdu. Sinema yönetmenliği eğitimini Japonya'da Nippon eizo-juku'da alan Karacadağ, ilk başlarda Japonya ve Türkiye'de birçok kısa film, belgesel ve dizi yönetti.

Ayrıca birçok uluslararası film festivaline de katılan Hasan Karacadağ, 1998 yılında Münir Akça, Şule Dilek Atasayar ve Gülşen Tuncer'in oynadığı, Hummadruz isimli film ile tanınmaya başladı. Bu film sayesinde birçok uluslararası film festivalinde ödüller kazandı.

Hasan Karacadağ, Türkiye'de korku filmleri ile tanınmaktadır. Ünlü dabbe serisinin senaryolarını yazıp, bazılarının ise yapımcılığını da üstlenmiştir. 2005 yılında yayınlanan Dabbe'nin ilk filmi ile birçok kişinin beğenisini kazandı. Daha sonra filmlerinde de sürekli gelişerek çok daha iyi filmler üretmeye başladı. Türkiye'de korku filmi alanında en çok tanınan isimlerden biri olan Hasan Karacadağ, Son olarak Dabbe 6 ve Vampiria isimli filmlerinin senaryo ve yapımcılığını yaptı.

Filmografisi

1999 Hummadruz - Senaryo
2005 Dabbe - Senaryo / Yapımcı
2008 Semum - Senaryo / Yapımcı
2009 Dabbe 2 - Senaryo / Yapımcı
2012 El-Cin - Senaryo / Yapımcı
2013 Dabbe: Cin Çarpması - Senaryo
2015 Dabbe 5: Zehr-i Cin - Senaryo
2015 Magi - Senaryo / Yapımcı
2015 Dabbe 6 - Senaryo / Yapımcı
2016 Vampiria - Senaryo / Yapımcı
Hasan Karacadağ Kimdir? Biyografisi Hasan Karacadağ Kimdir? Biyografisi Biyografistan Hasan Karacadağ Hayatı, Hasan Karacadağ Biyografi, Hasan Karacadağ Nereli ve Kaç Yaşında Hasan Karacadağ , 20 Ekim 1976 yılında Şanlıurfa'da doğdu. Sinema yönetmenliği eğitimini Japonya'da Nippon eizo-juku'da alan ... 4.5 5

Hiç yorum yok: