Biyografi Ara

Deniz Ülke Arıboğan Kimdir? Biyografi

 

Deniz Ülke Arıboğan
Deniz Ülke Arıboğan, 1986 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde yüksek lisans yaptı ve yılında Prof. Dr. Esat Çam'ın asistanı olarak çalışmaya başladı.

1993 yılında doktor, 1998 yılında doçent oldu. İskoçya St. Andrews Üniversitesi’nde Uluslararası Güvenlik Okulunu bitirerek terör ve güvenlik konularında akademik uzman olmuştur. 2002 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde görev yapan Deniz Ülke Arıboğan, 2003 yılında aynı üniversitede uluslararası ilişkiler alanında profesör ünvanı almıştır.

Deniz Ülke Arıboğan, 1965 yılında İstanbul’da doğdu. Eski milli istihbaratçı Prof. Dr. Mahir Kaynak babasıdır. İstanbul Bakırköy’deki Özel Çavuşoğlu Koleji’nde başladığı eğitim hayatına TED Ankara Koleji’nde devam etti. Ortaokul yıllarında atletizm ile başlayan sporculuk serüveni, sonrasında basketbol ile devam etmiş. Spor kariyerinde Türkiye şampiyonlukları da olan Deniz Ülke, yüzme ve hentbol da dahil bir çok spor türünde birincilikler, madalyalar kazanmıştır.

2002-2004 yılları arasında International Studies Association / CISS Başkan Yardımcılığı, 2002-2006 yılları arasında da İstanbul Bilgi Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü , 2006-2007 yılları arasında Bahçeşehir Üniversitesi Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2007-2010 yılları arasında da Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü olarak görev yaptı.

Deniz Ülke Arıboğan, Albert Einstein tarafından kurulan Dünya Sanat ve Bilimler Akademisi'ne seçilen iki Türk akademisyenden birisidir. Yayınlanmış çok sayıda ulusal ve uluslararası makalesi ile kitapları vardır. Aynı zamanda Galatasaray Spor Kulübü üyesidir.

Temmuz 2010 tarihi itibariyle İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda Akşam gazetesinde köşe yazıları yazmaktadır. Deniz Ülke Arıboğan Ocak 2013 itibari ile Denizbank yönetim kurulu üyesi olarak atanmış ve aynı bankanın yönetim kurulu başkan vekilliğine seçilmiştir.

Deniz Ülke Arıboğan, Eski milli basketbolcu, Eski TFF Başkan Vekili, şu an Galatasaray Sportif AŞ Genel Müdürü olan Lütfi Arıboğan ile 1987 yılından beri evli ve Ahmet ve Sena adında iki çocuk annesidir.

Deniz Ülke Arıboğan, 2013 yılında barış süreci kapsamında, 63 kişilik Akil insanlar listesine Marmara Bölgesi Temsilcisi olarak seçildi.

2013 yılında ''Büyük Resmi Görmek'' adlı kitabı Timaş yayınları tarafından yayımlandı.

Deniz Ülke Arıboğan Kitapları

2013 Büyük Resmi Görmek
2008 Geleceğin Haritası
2007 Uluslararası İlişkiler Düşüncesi
2006 Dil İnsanı Konuşur
2003 Tarihin Sonundan Barışın Sonuna
2004 Yeni basım Nefretten Teröre
2001 Çin’in Gölgesinde Uzakdoğu Asya (editör)
1998 Kabileden Küreselleşmeye
1996 Globalleşme Senaryosunun Aktörleri
1993 Uluslararası İlişkiler Sözlüğü
Deniz Ülke Arıboğan Kimdir? Biyografi Deniz Ülke Arıboğan Kimdir? Biyografi Biyografistan Deniz Ülke Arıboğan Hayatı, Deniz Ülke Arıboğan Biyografi, Deniz Ülke Arıboğan Kitapları, Deniz Ülke Arıboğan Hakkında bilgi... Deniz Ülke Arıboğan , 1986 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu. İstan... 4.5 5

Hiç yorum yok: