Biyografi Ara

Ali Bayramoğlu Kimdir? Biyografi

 

Ali Bayramoğlu
Ali Bayramoğlu, 1956 yılında Gelibolu'da doğdu. Babası trakyalı bir doktor olan Ali Bayramoğlu, 5 yaşındayken babasının tayini ile İskenderun'a taşındılar.

İlköğrenimini burada tamamladıktan sonra,  1973 yılında Fransa’da Grenoble kentinde bulunan Grenoble Siyasal Bilimler Enstitüsü'nde lisans eğitimi yapmaya gitti 1979 yılında mezun olarak Türkiye’ye döndü.

İsviçre'nin Cenevre şehrinde yabancı dil eğitimi alan Ali Bayramoğlu, 1982 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde yüksek lisans yaptı. 1985 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde doktorasını tamamladı.

Ali Bayramoğlu, 1981-1999 yılları arasında Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde öğretim üyeliği görevinde bulundu. O yıllarda ek iş olarak İktisadi Kalkınma Vakfı için, profesyonel çeviri yaptı, Saint Benoit Lisesi’nde bir ay Fransızca ders verdi, Tempo dergisinde yazı yazmaya başladı. Böylelikle gazeteci oldu. 1999 yılı sonu itibariyle devlet memuriyetinden ayrıldı.

Ali Bayramoğlu, Yeni Yüzyıl, Star, Yeni Binyıl ve Sabah gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. Halen Yeni Şafak gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır.

Ali Bayramoğlu, köşe yazılarında Kürt sorununun barışçıl yollarla çözümünden yana olduğunu belirterek, İmralı süreci'ne destek verdiğini açıklamıştı.

2013 yılında barış süreci kapsamında hükümet tarafından oluşturulan Akil insanlar listesine Marmara Bölgesinden seçildi.

Ali Bayramoğlu Kitapları 

2001 28 Şubat/ Bir Müdahalenin Güncesi
2001 Türkiye’de İslami Hareket Sosyolojik Bir Bakış 1994-2000
Ali Bayramoğlu Kimdir? Biyografi Ali Bayramoğlu Kimdir? Biyografi Biyografistan Ali Bayramoğlu Hayatı, Ali Bayramoğlu Biyografi, Ali Bayramoğlu Kitapları ve hakkında bilgi... Ali Bayramoğlu , 1956 yılında Gelibolu'da doğdu. Babası trakyalı bir doktor olan Ali Bayramoğlu, 5 yaşındayken babasının tayini ile İs... 4.5 5

Hiç yorum yok: