Biyografi Ara

John Craig Venter Kimdir? Biyografi

 

Craig Venter Kimdir
John Craig Venter, 14 Ekim 1946 yılında Salt Lake City'de doğdu. Çocukluğunda hiçte çalışkan biri değildi. Daha çok tekne turlarına katılır ve eğlenirdi.

Orta okul dönemi karnelerinde çok zayıf notlar vardır ama bu onun ileride başarılı bir bilim adamı olmasına engel değildi. Genom Araştırma Enstitüsünü kurdu ve insan genomunun haritalandırılmasın da yardımcı oldu.

Time dergisi tarafından 2007 ve 2008'de 2 yıl üst üste Time 100 en etkili insan listesinde yer aldı. Şu aralar yapay canlı konusunda çalışmakta ve başarılar göstermektedir. Yapay canlı, kamuoyunu da ikiye bölmektedir.

Birinci grup bu olayın çığır açtığını düşünüyor şöyle ki, bu çevreyi korumak için, canlıları korumak için bakteri üretile bileceğini de gösteriyor. İkinci grup ise bunun hiç etik olmadığını çünkü böylece farklı hastalıklar üretilerek çok kötüye kullanıla bilinecek bir durum ortaya çıkardığını düşünüyorlar.
John Craig Venter Kimdir? Biyografi John Craig Venter Kimdir? Biyografi Biyografistan John Craig Venter Hayatı, John Craig Venter Biyografi, John Craig Venter hakkında bilgi... John Craig Venter , 14 Ekim 1946 yılında Salt Lake City'de doğdu. Çocukluğunda hiçte çalışkan biri değildi. Daha çok tekne turlarına k... 4.5 5

Hiç yorum yok: