Biyografi Ara

Uğur Yücel Kimdir? Biyografisi

 

Uğur Yücel
Uğur Yücel, 1957 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Belediye Konservatuarı Tiyatro bölümünü bitirdi ve 1977 yılında tek kişilik bir gösteri oyunculuk kariyerine başladı.

Uğur Yücel, 1975-1984 yılları arasında Kenter Tiyatrosu, Tef Kabare Tiyatrosu, Haldun Dormen Tiyatrosu ve Şan Müzikholü’nde çeşitli oyunlarda oynadı. Selamsız Bandosu ve Muhsin Bey (1987) adlı filmlerdeki rolleri ile büyük çapta beğeni topladı.

Bunların dışında, Sezen Aksu ve Müjde Ar ile ayrı ayrı sahne şovları da yapan Uğur Yücel, televizyonda, Aziz Ahmet, Karanlıkta Koşanlar, Alacakaranlık ve Hırsız Polis gibi dizilerde oynadı; bunlardan Karanlıkta Koşanlar'ın tamamını ve Alacakaranlık'ın bazı bölümlerini (Alican Yücel takma adıyla) yönetti. Karanlıkta Koşanlar dizisinin senaryosunu, Ahmet Ümit'in polisiye öyküsünden uyarlayarak yazdı; Alacakaranlık'ın yazımına da katkıda bulundu.

Arabesk'le, Sinema Yazarları Derneği En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Muhsin Bey'le Antalya Film Festivali’nde ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’ ödüllerini aldı. İlk sekiz bölümünü çektiği İkinci Bahar adlı Tv dizisiyle İletişim Fakültesi En İyi Tv Yönetmeni Ödülünü aldı. Gemide ve Laleli’de Bir Azize filmlerinin müziklerini yaptı. Yönettiği ilk film olan Yazı Tura ile Antalya Film Festivali En İyi Film, En İyi Senaryo, En İyi Yönetmen ödülleri dahil 11 ödül aldı. En son, 2007 yılında sona eren Hırsız Polis isimli dizide rol aldı ve başrollerini Türkan Şoray ile birlikte paylaştığı Hayatımın Kadınısın adlı filmi çekti.

2008 yılında Türkiye'de bir ilk olan Kolay Gelsin adlı doğaçlama sit-com denemesinin yönetmeni oldu, ama proje uzun ömürlü olmadı.

2008 - 2010 yılları arasında yayınlanan Canım Ailem adlı dizide başrol oynadı. Kendi yönettiği Ejder Kapanı adlı sinema filminde Kenan İmirzalıoğlu, Nejat İşler, Berrak Tüzünataç ve Ceyda Düvenci ile birlikte başrolü paylaştı.

Uğur Yücel, Derya Alabora ile evli ve bu evlilikten Can adında bir oğlu var. İstanbul'da yaşamaktadır.

2013 yılında Benim Dünyam adlı sinema filminin yönetmenliğini yapan Uğur Yücel, ayrıca filmde Mahir Hoca karakteri ile Beren Saat ile birlikte rol aldı.
Uğur Yücel Kimdir? Biyografisi Uğur Yücel Kimdir? Biyografisi Biyografistan Uğur Yücel Hayatı, Uğur Yücel Biyografi, Uğur Yücel Nereli ve Kaç Yaşında Uğur Yücel , 1957 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Belediye Konservatuarı Tiyatro bölümünü bitirdi ve 1977 yılında tek kişilik bir ... 4.5 5

Hiç yorum yok: