Biyografi Ara

Burak Özçivit Kimdir? Biyografi

 

Burak Özçivit Biyografi
Burak Özçivit, 24 Aralık 1984 yılında İstanbul'da doğdu. Aslen Gaziantepli olan Özçivit, Kazım İşmen Lisesi'nden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğrafçılık bölümünde okudu.

2003 yılında düzenlenen Best Model of Turkey yarışmasında gelecek vadeden seçilen Burak Özçivit, yarışma sonrasında Uğurkan Erez Ajans ile anlşaral 2003-2007 yılları arasında modellik yaptı.

2005 yılında ise Best Model of Turkey yarışmasına yeniden katılan Özçivit, Best Model of Turkey seçilerek, Best Model of The World'e Türkiye'yi temsil ederek 2. oldu. Sonrasında ise; Faruk Saraç, Abbate, Tween ve Network gibi birçok ünlü markanın defileleri ve yurt dışı fuar organizasyonlarında yer aldı.

2006 yılında polisiye dizi Eksi 18'de 2003 Türkiye Güzeli Tuğba Karaca ile başrolde oynayan Burak Özçivit, 2007 yılında korku filmi serisi Musallat'ın ilk filminde rol aldı.

2008-2009 döneminde yayınlanan bir Ege köyünde geçen Baba Ocağı dizisinde Engin Şenkan, Ali Sürmeli, Suzan Aksoy, Selim Gülgören, Uğur Demirpehlivan, Gülden Dudarık, Ceren Hindistan ve Algı Eke ile rol alan Burak Özçivit, dizide Güven Yörükoğlu karakterini canlandırdı.

2011-2013 yıllarında yayınlanan Osmanlı Tarihi'nde Kanuni Sultan Süleyman dönemini konu alan Muhteşem Yüzyıl dizisinde 16. yüzyılda yaşamış Malkoçoğlu Yahyapaşazade Bali Bey'i canlandırdı.

2013 yılında Reşat Nuri Güntekin'in eserinden uyarlanan Çalıkuşu dizisinde birlikte rol aldığı Fahriye Evcen ile uzun süredir birlikte olan Burak Özçivit 29 Haziran 2017 tarihinde evlendi. 2019 yılında oğlu Karan dünyaya geldi.

Burak Özçivit, 2015 ve 2017 yılında çekilen Kardeşim Benim film serisinde Murat Boz ve Aslı Enver ile rol aldı.

20 Kasım 2019 tarihinde yayınlanmaya başlayan Osmanlı Devleti kuruluş yıllarını konu alan Kuruluş : Osman adlı dizide başrolde Osman Bey'i canlandırmaktadır.

Filmografisi

2019 Kuruluş : Osman - Osman Bey
2018 Can Feda - Yzb. Alpaslan
2017 Kardeşim Benim 2 - Hakan
2015 Kardeşim Benim - Hakan
2015 Kara Sevda - Kemal
2015 Güvercin Uçuverdi
2015 Aşk Sana Benzer - Ali
2013-2014 Çalıkuşu - Kamran
2011-2013 Muhteşem Yüzyıl - Malkoçoğlu
2010-2011 Küçük Sırlar - Çetin Ateşoğlu
2010 İhanet - Emir
2008-2009 Baba Ocağı - Güven Yörükoğlu
2008 Zoraki Koca - Ömer Teksoy
2007 Musallat - Suat
2006 Eksi 18 - Murat

Hiç yorum yok: