Biyografi Ara

Necdet Tosun Kimdir? Biyografisi

 

Necdet Tosun
Necdet Tosun, 3 Ağustos 1926 yılında Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde doğdu. Lokantacılık, leblebicilik yapan ve en son terzide çalışırken, çekim için Burhaniye'ye gelen bir film ekibinin dikkatini Necdet Tosun'un fiziği çeker, İstanbul'a davet edilmesi üzerine sanat hayatına başlar. Burhaniye'li olan sanatçı 400'e civarında filmde rol aldı. Birçok filmde, şişman güleryüzlü "aşçı" rolünü canlandırdığı sevecen tipiyle izleyicinin sempatisini kazanmıştır.

Aynı zamanda çok çalışkan olan Necdet Tosun'un sinemada yıllarca başarılı olmasını bu iki unsur sağlar. Necdet Tosun, sinemada siyah-beyaz döneme ve dolayısıyla Türk sinemasının komedi filmlerine damgasını vurur.

Erdal Tosun ve Gürdal Tosun isimli iki oğlu olan Necdet Tosun, iş dolayısı ile Almanya'ya gittiğinde geçirdiği bir trafik kazası sonucu, İstanbul'a getirildikten 13 gün sonra, 10 mayıs 1975 tarihinde vefat etti.
Necdet Tosun Kimdir? Biyografisi Necdet Tosun Kimdir? Biyografisi Biyografistan Necdet Tosun Hayatı, Necdet Tosun Biyografi, Necdet Tosun Nereli ve Hakkında Bilgi... Necdet Tosun , 3 Ağustos 1926 yılında Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde doğdu. Lokantacılık, leblebicilik yapan ve en son terzide çalış... 4.5 5

Hiç yorum yok: