Biyografi Ara

Cem Boyner Kimdir? Biyografi

 

Cem Boyner
Cem Boyner, 23 Eylül 1955'te İstanbul'da doğdu. Robert Kolejinde eğitim gördükten sonra, 1978 yılında mezun olduğu Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nden lisansını aldı. İki kez evlendi. İlk eşi Bilgün Sazak'tan 3, ikinci eşi Ümit Boyner'den bir çocuğu oldu. 1978 yılında aile şirketleri Altınyıldız Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı oldu. 1989 - 1990'da TÜSİAD başkanlığı yaptı.

Cem Boyner, 1990'lı yıllarda politikayla uğraşmaya başladı. İlk evliliğinden bir süre sonra Yeni Demokrasi Hareketi ile politikaya giriş yapan işadamı, liberal eğilimli bu partinin genel başkanlığını yaptı. 1995 yılı Genel Seçimleri'ne katıldı. Ancak kısa bir süre sonra, 1996'da politikayı bıraktı.

Cem Boyner, Çarşı Mağazaları'nın başındaydı. Grup içi değişikliğinden sonra zincir mağazaların adı 'Boyner' oldu. İşadamı, Boyner Holding'in ve Beymen'in Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı ve Benetton markasının Türkiye ortaklığını aldı. Mısır, Rusya gibi ülkelerde de mağazalar açarak dünya pazarına girmeye çalıştı.

Cem Boyner, iş dünyasındaki başarılarından olduğu kadar hobileriyle de kendinden söz ettirdi. Lise yıllarında amatör olarak fotoğrafçılıkla ilgilenen Boyner, 1996'da politikayı bıraktıktan hemen sonra çıktığı Endonezya gezisinde sualtı fotoğrafçılığına merak sardı. Türkiye'ye döndüğünde ise lisanslı bir dalgıç oldu. Fethiye, Bodrum, Datça, Filipinler, Kızıldeniz, Maldivler ve Endonezya gibi çok çeşitli sularda çektiği fotoğrafları 1999 yılındaki ilk kişisel sergisi 'Sualtı'nda sergiledi.

Cem Boyner, fotoğraf merakını gerçeğe dönüştürdüğü, 2 bölümden oluşan ''Yakındaki Uzak/Uzaktaki Yakın'' adlı sergisini 2005 yılında Darphane-i Amire Binaları'nda açtı. Bu, Boyner'in 2. kişisel sergisiydi. Serginin 'Uzaktaki Yakın' bölümü, çoğu Afrika'da çekilen, insanların her türlü halini yakalamaya çalışan 77 fotoğraftan oluşuyordu. 'Yakındaki Uzak' ise stüdyoya çekilmiş 49 portreden oluşan bir çalışmaydı. Boyner'in altı yıllık çalışmasının ürünü bu sergide toplanmıştı. Boyner, bu fotoğraflardaki insanların ona 'hayata karşı duruşları, savunmasız ama cesur bakışlarıyla' bambaşka bir deneyim yaşattığını düşünüyordu.

Cem Boyner, 25 ünlü kadın tarafından 'Türkiye'nin en çekici erkeği' seçildi. Dalgıçlık ve fotoğrafçılık dışında kick-boxla da uğraşan Boyner'in çocuklarının da dalgıçlık lisansları bulunuyor. Tatillerini ailesiyle Endonezya, Filipinler, Fethiye gibi yerlerde geçiriyor. İngilizce ve Almanca bilen Boyner, aynı zamanda değişik pazarlama stratejisiyle göze çarpan 'T Box' markasının da yaratıcısıdır.

Cem Boyner Kitapları

Demokrasinin İçyüzü
Yakındaki Uzak Uzaktaki Yakın
Cem Boyner Kimdir? Biyografi Cem Boyner Kimdir? Biyografi Biyografistan Cem Boyner Hayatı, Cem Boyner Biyografi, Cem Boyner Kaç Yaşında Cem Boyner , 23 Eylül 1955'te İstanbul'da doğdu. Robert Kolejinde eğitim gördükten sonra, 1978 yılında mezun olduğu Boğaziçi Ünive... 4.5 5

Hiç yorum yok: