Ersin Korkut Kimdir? Biyografisi

Ersin Korkut
Ersin Korkut, 8 Kasım 1977 yılında Hakkari'de doğdu. Teyzesinin oğlu olan sinemacı Yılmaz Erdoğan'ın desteğiyle oyunculuğa başlayan Ersin Korkut, İstanbul'a gelmeden önce Hakkari'de taksi şoförlüğü yapıyormuş. İstanbul geldiğinde bir pizzacıda bulaşıkçı olarak çalışıyormuş.

Kendi ayakları üzerinde durmak isteyen Ersin Korkut İstanbul'da hiçbir tanıdığını aramamış ancak bir gün, kuzeninin Merter'de bir pizzacıda çalıştığını duyan Yılmaz Erdoğan, Ersin Korkut'u bulmuş ve Beşiktaş Kültür Merkezi'nde çalışması için yanına çağırmıştır.

2000 yılında BKM'nin çeşitli birimlerinde görev almaya başladı. Bana Bir Şeyhler Oluyor adlı tiyatro oyununun arka kadrosunda çalışırken, oyunda kendisi için uygun bir rol fark etti. Oyunda oynamak isteyen Ersin Korkut'a, Yılmaz Erdoğan bu işler o kadar kolay değil dese de, ben kendime güveniyorum abi diyerek rolü kaptı. 

2004 yılında Demet Akbağ'ın oynadığı Sevinçli Haller dizisi ile ilk kez ekrana çıkan Ersin Korkut, 2005'te Yılmaz Erdoğan'ın Organize İşler filminde de rol aldı.

2007'de Şafak Sezer ile Kutsal Damacana filimde Asım rolünü oynayan Ersin Korkut, Cem Yılmaz ile birlikte Doritos reklamlarında rol aldı. BKM bünyesinde hazırlanan Çok Güzel Hareketler Bunlar adlı televizyon programındaki komik tiplemeleri ile beğeni toplamıştır.

2013 yılında yayınlanmaya başlayan Engin Günaydın, Algı Eke ve Orhan Güner ile birlikte Galip Derviş dizisinde Komiser Ahmet Tekin karakterini canlandırıyor. 

2014'te Patron Mutlu Son İstiyor adlı sinema filminde de Lokman rolünü oynadı.

Filmografisi

2014 Patron Mutlu Son İstiyor - Lokman
2013-2014 Galip Derviş - Komiser Ahmet
2010 Çok Filim Haraketler Bunlar - Ersin
2010 Kutsal Damacana : Dracola - Sebo / Kara Fuat
2010 Çocuklar Duymasın - İhsan
2009 Neşeli Hayat - Yusuf Lokman
2008-2010 Çok Güzel Hareketler Bunlar
2007 Kutsal Damacana - Asım
2005 Organize İşler - Ersin
2004 Sevinçli Haller - Hamza
Previous
Next Post »