Evrim Akın Kimdir? Biyografisi

Evrim Akın
Evrim Akın, 12 Haziran 1979 yılında Ankara'da doğdu. 17 yaşında babasını kaybeden Evrim Akın, İzmir’de, Konak Belediye Tiyatrosu’nda kursiyer olarak başladı. Daha sonra tiyatroyla yeni tanışan Evrim Akın Müjdat Gezen Sanat Okulu'na girdi.

Evrim Akın, İbo Show'da çeşitli skeçlerde yer aldı. İlk televizyon deneyimi olan Eltiler'de Fitnat karakteriyle dizi hayatına başladı. Show TV'de yayınlanan İbrahim Tatlıses'in yazıp yönettiği İmparator adlı dizide Çiçek karakterini canlandırdı.

Daha sonra çeşitli dizilerde oynayan Evrim Akın, asıl ünü Avrupa Yakası adlı dizide buldu. Canlandırdığı Selin Yerebakan karakterinin kullandığı "Ohaaa falan oldum yani", "kal geldi yaa" gibi repliklerle özdeşleşti. Daha sonra Bez Bebek dizisinde Nana rolünü oynadı. Ardından Koca Kafalar TV'de sunuculuk yaptı. Daha sonra tv8'de Uzman Avı adlı bir yarışma programı sundu. 

Evrim Akın, 2011-2013 yılları arası Atv'de yayınlanan Şafak Sezer, Oya Başar gibi oyucuların oynadığı Alemin Kıralı adlı bir dizide Jülide karakterini canlandırdı.

Filmografisi

1997 Eltiler - Hande 
1998 Kimsecikler - Semiha 
2000 İmparator - Çiçek
2001 Nisan Yağmuru - Kiraz
2002 Canım Kocacığım - Lara
2003 Estağfurullah Yokuşu - Gümüş 

2003 Analık - Derya 
2003 Şizofren Aşk Zeynep - Gülfer
2004-
2006 Avrupa Yakası - Selin Yerebakan
2005 Şaşkın - Zeynep
2006 Memleket Hikayeleri - Ana Beni Eversene Handan Karadağ 
2007-
2010 Bez Bebek - Nana 
2011-2013 Alemin Kıralı - Jülide Mermerci

Tiyatro

1995 Yarın Başka Koruda Ayşegül - Melih Cevdet Anday
995 Bir Yaz Gecesi Rüyası Peri - William Shakespeare
1995 Oyunculuk Sınavı Nina - Anton Çehov
1995 Sevgili Doktor Linda - Anton Çehov
1997 Tükürür Kaçarım Betül - Uğur Uludağ ve Gökhan Semiz
2000 Renkler Krallığı Kraliçe - Ender Yasever
Previous
Next Post »