Oya Başar Kimdir? Biyografisi

Oya Başar
Oya Başar, 11 Şubat 1956 yılında İstanbul'da doğdu. Yaklaşık 8 yaşında İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları'na giren Oya Başar, İstanbul'da eğitimini tamamladıktan sonra, çeşitli tiyatrolarda çalıştı. Devekuşu Kabare, İstanbul Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu gibi daha birçok tiyatroda çalıştı. Televizyon dizileri yaptı. Ardından "Levent Kırca - Oya Başar Tiyatrosu" kuruldu.


Oya Başar, 1988 yılında başlayan Olacak O Kadar TV dizisinde de oyuncu, yönetmen ve yapımcı olarak çalıştı. Son dönemde Şehir Tiyatrosu'na tekrar dönerek, müzikal oyun Yedi Kocalı Hürmüz oyununu oynadı. Oya Başar, TV ve tiyatro çalışmalarına aktif olarak halen devam etmektedir.

Filmografisi


Alemin Kıralı 2011 (Tv Dizisi)
Benim Annem Bir Melek 2008 (TV Dizisi)
Sev Kardeşim 2006 (TV Dizisi)
Kendini Bırak Gitsin 2004
Ah Yaşamak Var Ya! 2002
Son 2001
Ölürsün Gülmekten 2000
Sokak Şarkıcıları 2000
Mavi Muammer 1985
Gözüm Gibi Sevdim 1982
Berduşlar 1982


Tiyatro

Kadın ile Memur : BKM
Yedi Kocalı Hürmüz : İstanbul Şehir Tiyatrosu
Üç Baba Hasan : Oya Başar Levent Kırca Tiyatrosu
Seferi Rmazan Beyin Nafile Dünyası : Oya Başar Levent Kırca Tiyatrosu
Gereği Düşünüldü : Oya Başar Levent Kırca Tiyatrosu
Morfin(oyun) : Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu
Haneler(oyun) : Devekuşu Kabare
Previous
Next Post »