Sezer Güvenirgil Kimdir? Biyografisi

Sezer Güvenirgil
Sezer Güvenirgil, (Ayşe Sezen), 18 Mayıs 1949 yılında İstanbul'da doğdu. Özel bir konservatuvarda bale eğitimi alan Sezer Güvenirgil, 1963 yılında Ekrem Bora ile başrolü paylaştığı ''Kin'' adlı film ile oyunculuğa başladı.

1966 yılında Milliyet Gazetesi’nin Türkiye Güzeli Yarışması’nda 3. ve Ses Dergisi ''Kapak kızı'' seçildikten sonra 1960'lı ve 1970'li yıllarda birçok filmde rol alan Sezer Güvenirgil, oyunculuk dıışında bir Longplay ve bir 45′lik plak çıkararak sahne sanatçılığı da yaptı.

Sezer Güvenirgil, 1999'da Yunus Bülbül ve Merve Erdoğan ile birlikte oynadığı Bücür Cadı dizisinde Şehriye rolü ile de tanınır.

3 evlilik yapan Sezer Güvenirgil, ilk evliliğini Tunç Oral ile yaptı. Daha sonra Serdar Alkan ile evlendi. Bu evliliğinden Ayşe adında bir kızı oldu. Son evliliğini ise Yunus Bülbül ile yaptı.

2002'de Kardelen adlı dizide Afet karakterini canlandıran Sezer Güvenirgil, son olarak, 2004 yılında Cüneyt Arkın ve Murat Soydan ile birlikte Gölge Ekibi adlı tv filminde rol aldı.

Filmografisi (Bazıları)

2004 Gölge Ekibi

2002 Kardelen
2001 Gerçekler
1999 Bücür Cadı
1998 Gülerken Ağladık
1997 Yaşam Kavgası
1997 Sevimli Dostlar
1996 Acı Ve Tatlı Günler
1995 Ayrı Dünyalar
1994 Hangimiz Eşek
1992 İki Kızkardeş
1992 Polis
1991 Osmanlı Bedel İster
1984 Sevdalandım
1977 Şıpsevdi
1972 Gece
1972 Aşkın Kaderim Oldu
1971 Allah Benimle
1971 Bir Avuç Kan
1971 Elvan
1971 Herşey Oğlum İçin
1971 Kader Unuttu Beni
1971 Kara Memed
1971 Ölüm Korkusu
1971 Sevimli Hırsız
1971 Tanrı Şahidimdir
1971 Üçünüze Bir Mezar
1971 Cehenneme Bir Yolcu
1971 Cilalı İbo Yetimler Meleği
1970 Ecel Teri
1970 Adım Beladır
1970 Aşk Arzu Silah
1970 Çarşambayı Sel Aldı
1970 Sonsuz İhtiras
1970 Yaşamak İçin
1970 Yeşil Kurbağalar
1969 Devlerin Aşkı
1969 Aşk Yarası Derindir
1969 Emmioğlu
1969 Günahını Ödeyen Adam
1969 Hayat Kurbanı
1969 İntikam Yemini
1969 Kanlı Aşk
1969 Mezarımı Taştan Oyun
1969 Sazlı Damın Kahpesi
1969 Yanık Kaval
1969 Kınalı Keklik
1969 Hayat Kavgası
1969 Ömür Boyu
1969 Çifte Tabancalı Kabadayı
1969 Büyük Öç
1968 Bağdat Hırsızı
1968 Binbaşı Tayfun
1968 Bozkırlar Şahini Targan
1968 Kızıl Maske
1968 Gök Bayrak
1968 Sevmekten Korkuyorum
1968 Üsküdar’a Giderken
1968 Kurşun Yolu
1968 Ölümsüz Adam
1968 İstanbul’u Sevmiyorum
1968 Acı Yıllar
1968 Büyük Günah
1968 Hicran Gecesi
1967 Kara Davut
1967 Kara Duvaklı Gelin
1967 Kederli Günlerim
1967 Yarın Çok Geç Olacak
1967 Malkoçoğlu Krallara Karşı
1966 Beş Fındıkçı Gelin
Previous
Next Post »