Lale Belkıs Kimdir? Biyografisi

Lale Belkıs
Lale Belkıs, 29 Kasım 1938 yılında İstanbul'da doğdu. Gerçek adı Belkıs Durmaz'dır. Manken, oyuncu ve şarkıcıdır. Olgunlaşma Enstitüsü mezunudur. Sanat hayatına 1953 yılında manken olarak başladı. 1962'de oyuncu Pekcan Koşar ile evlendi. Koşar'la evlendikten sonra "Evlilik Dolabı", "Boeing Boeing", "Becerikli Kaynana" gibi tiyatro oyunlarında rol adı. Müziğe 1967'de başladı. İkinci evliliğini Ateş böceği Yalçın ile gerçekleştirdi. Pek çok yardım kuruluşunun gönüllü üyesi olan Lale Belkıs Yeşilçamın da sevilen yüzlerindendir. 7. Altın Portakal Film Festivalinde "Kalbimin Efendisi" filmiyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü kazanmıştır.




Albümler


Fecri Ebcioğlu Sunar (karma) (Regal Plak)
Kadınca (Polydor Plak)
Kapılar (Marşandiz Plakçılık)
Bak Bir Varmış Bir Yokmuş 2 (karma) (Odeon Plak)
Bak Bir Varmış Bir Yokmuş 3 (karma) (Odeon Plak)
Bir Zamanlar 2 (karma) (Ossi Müzik)

Filmografisi

Beyaz Melek (2007) Nebahat
Aşk ve Gurur (Dizi) (1993)
Bir Yalnız Melek (1990) Şermin
Yılın Kadını (1989)
Mesela Muzaffer (1987)
Dağınık Yatak (1984)
Şiribim Şiribom (1974)
Bir demet menekşe (1973) Banu
Çile (1972) Reyhan
Paprika Gaddarın Aşkı (1972) Lale
Sezercik Aslan Parçası (1972) Meral
Sezercik Yavrum Benim (1971)
Feride (1971) Firuzan
Kalbimin Efendisi (1970) Suna
Aştan da Üstün (1970)
Tarkan (film) (1969) Genseriko'nun Kızı
Harun Reşid'in Gözdesi (1967)
Ölüm Tarlası (1966) Falcı Emine
Fatih'in Fedaisi (1966)
Bitmeyen Korku (1965)
Previous
Next Post »