Biyografi Ara

Atıf Yılmaz Kimdir? Biyografi

 

Atıf Yılmaz
Atıf Yılmaz Batıbeki, 9 Aralık 1925 yılında Mersin'de doğdu. Lise öğrenimini de yine bu şehirde tamamlamıştır. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde ve güzel sanatlar akademisinde bir süre eğitim almıştır.

1951 yılında Kanlı Feryat filmi ile yönetmenliğe başlamadan önce iki kez yardımcı yönetmenlik, ve ayrıca filim eleştirmenliği ve senaryo yazarlığı da yapmıştır. Aktif olduğu dönem boyunca yüzlece film yönetti. Özellikle Kemal Sunal'ın birçok filminde yönetmenlik yapan Atıf Yılmaz, Türkan Şoray, Fikret Hakan, Yılmaz Güney ve Cüneyt Arkın gibi birçok ünlü isminde oynadıkları filmleri başarıyla yönetti.

Atıf Yılmaz'ın son filmi 2004 yılında yönettiği Nurgül Yeşilçay, Onur Ünsal, Müjde Ar, Metin Akpınar ve Fikret Hakan'ın bir araya geldiği Eğreti Gelin oldu.

Atıf Yılmaz, 5 Mayıs 2006 tarihinde 80 yaşında İstanbul'da vefat etti.
Atıf Yılmaz Kimdir? Biyografi Atıf Yılmaz Kimdir? Biyografi Biyografistan Atıf Yılmaz Hayatı, Atıf Yılmaz Biyografi, Atıf Yılmaz Hakkında Bilgi... Atıf Yılmaz Batıbeki , 9 Aralık 1925 yılında Mersin'de doğdu. Lise öğrenimini de yine bu şehirde tamamlamıştır. Daha sonra İstanbul Ün... 4.5 5

Hiç yorum yok: