Biyografi Ara

Işın Karaca Kimdir? Biyografi

 

Işın Karaca Kimdir Biyografi
Işın Karaca, 7 Mart 1973 yılında İngiltere'nin başkenti Londra'da doğdu. Asıl adı Işın Funda Büyükkaraca'dır. Şeniz Büyükkaraca ile Ali Büyükkaraca'nın ilk çocuklarıdır. İngiltere'de Londra IV King Edward İngiliz Dili ve Edebiyatı ve Tiyatro bölümünde okuyan Işın Karaca, 1999 yılında Panik Attack adlı müzik grubunda solist olarak başladı. Ancak grup daha sonra albüm yapamadan dağıldı.

2000 ve 2001 yıllarında Eurovision Türkiye elemelerine katılan Işın Karaca, Bir Kırık Sevda ve Kaderimsin parçaları ile katıldığı elemeleri geçemedi. Ancak OGAE İkinci Şans adlı yarışmada Türkiye'ye temsil etmiştir.

Sanıldığının aksine Işın Karaca ilk Sezen Aksu'nun değil, Yıldız Tilbe'nin vokalistliğini yapmış ve  Hülya Avşar sayesinde Sezen Aksu le tanışarak vokalistliğini yapmaya başlamıştır. Sezen Aksu'nun "Oh oh" ve "Allah'ın Varsa" adlı kliplerinde oynadı. 2000 yılında Fresh B'nin "Gerçek Kal" albümünde "Geçmişe Yolculuk" adlı şarkıya düet yaptı. 2001 yılına kadar Sezen Aksu'ya vokalistliğini sürdürdü.

Üç albüm dışında birçok projeye de katkıda bulunmuştur. Tema Vakfının Bir Milyar Meşe projesi için bestelenen "Meşe Şarkısı"nı diğer sanatçılarla beraber yorumladı. Birçok reklam jingle'ı seslendiren sanatçı; Coca Cola, Saray Halı, Piyale, Aria, Powertürk gibi markaların reklamlarını seslendirdi.

İlk albümü Anadilim Aşk'ı 28 Kasım 2001 tarihinde piyasaya sürdü. İkisi hariç bütün şarkıların sözlerinin ve tüm müziklerin Sezen Aksu'ya ait olduğu albümle büyük başarı sağladı ve tüm Türkiye tarafından tanınır oldu. Albümün çıkış parçası "Tutunamadım" ve ardından "Başka Bahar" birer hit oldu.

İlk albüm yayınlandıktan sonra birçok projeye de imza attı. Selmi Andak'ın "Uluslararası Ödüllü Selmi Andak Şarkıları" albümünde "Ve Ben Yalnız"'ı yorumladı. Hakkı Yalçın'ın söz verdiği şarkılardan oluşan "O Şarkılar... Hakkı Yalçın Şarkıları" albümünde "Sen Gittinmi Ben Ölürüm"ü yorumladı. Şarkıya İstanbul Metrosunda 7 Nisan 2004' tarihinde klip çekildi. Alpay'la "Sessiz Kalma" düeti yaptı. Şarkıya çekilen klipte Işın Karaca'da rol aldı. Remix versiyonun klibinde ise önceki klibin görüntüleri kullanıldı. Marşlardan oluşan "Yeni Türkiye Coşku Dolu" adlı albümde "Yeni Türkiye" adlı şarkıyı seslendirdi. 

2004 yılında Ezel Akay'ın filmi Neredesin Firuze'nin film müziklerinden "Aynı Cemin Bülbülüyüm" adlı şarkıyı seslendirdi. Ayrıca bu filmde konuk şarkıcı olarak da yer aldı. Yine 2004 yılında Erdem Yörük, Eda Özülkü ve Metin Özülkü ile birlikte Masalcılar adlı grubu kurdu. Grup çocuklara masal anlatan ilk albümleri olan "Masalcılar - 1"i piyasaya sürdü. Grup her ne kadar bu projeyi seri haline getireceklerini söylediyse de hatta bunu albüm kapağına bile yazdıysa da , ikincisini hiçbir zaman çıkarmadılar.

İlk defa kendi bestesine de yer verdiği ikinci albümü İçinde Aşk Var'ı 19 Aralık 2004 tarihinde çıkardı. Aysel Gürel, Suat Suna, Ümit Sayın gibi çeşitli isimlerle çalıştığı albümde sadece 2 tane Sezen Aksu şarkısı vardır. Çıkış şarkısı Yetinmeyi Bilir misin? bir hit olmuştur. İkinci klip şarkısı "Bekleyelim de Görelim" de büyük bir başarı yakalamıştır. Son video ise bir Sezen Aksu cover'ı olan Onno Tunç şarkısı "Hoşgörü" olmuştur.

Işın Karaca, 2005 yılında Marika karakteri ile Sen Ne Dilersen adlı sinema filmine oynadı. Filmde; Işık Yenersu, Zeynep Eronat, Yıldız Kenter, Fikret Kuşkan gibi isimler ile birlikte rol aldı.

Işın Karaca, 2005 yılında atv ekranlarında yayınlanan kendi adını taşıyan "Işın Show" adlı show programını sundu. 

2005 yılında, 1999 İzmit depreminde hasar gören Gölcük Kız Meslek Lisesinin kütüphanesinin tamirine yardımcı oldu. 31 Temmuz 2005 yılında bir yardım konseri verdi ve gelirini okula bağışladı. 19 Nisan 2006 tarihinde açılışını yaptığı kütüphaneye kendi adı verildi.

2006 yılında, okul yapmayı ya da mevcut okulların durumlarını iyileştirmeyi amaçlayan Yaşasın Okulumuz projesinde yer aldı. Proje için yapılan şarkıyı diğer sanatçılarla beraber seslendirdi ve "Sen" şarkısını da bu albümde yer aldı. Ayrıca Show TV'de yayınlanan yardım gecesinde katılarak yardım topladı.

2007 yılında Elmax kanalında yayınlanan anneler arası güzellik yarışması "Kadın Her Yaşta Güzeldir"i Vatan Şaşmaz'la beraber sundu. Aynı yıl Show TV'de yayınlanan "Şarkı Söylemek Lazım" adlı yarışmada Vatan Şaşmaz'ın koçluğunu üstlendi. İkili yarışmayı dördüncülükle tamamladı. Yine aynı yıl TürkMax'da yayınlanan Haydi Söyle adlı müzik yarışmasını sundu.

Nisan 2008'de Kanserli Çocuklara Umut Vakfı'nın kanserli çocukların tedavisi için hijyenik evler kurulmasını amaçlayan "Aile Evi" projesinde "Gel Sende Katıl Umudun Şarkısına" şarkısını diğer sanatçılarla beraber seslendirdi.

2010 yılının Mart ayında, eski ve yeni nesil sanatçıları bir araya getiren Zerrin Özer'in prodüktörlüğünü yaptığı Her Devrin Devleri projesinde yer almış, Berkant ile düet yaptıkları "Kırmızı Ruj" şarkısı albümün çıkış şarkısı olmuştur.

15 Ocak 2010 tarihinde gösterime giren Gelecekten Bir Gün adlı filmde Hayrettin Karaoğuz, Hande Subaşı, Arda Kural, Rasim Öztekin, Murat Serezli ve Neco ile birlikte rol alan Işın Karaca Filiz rolüü oynadı.

Kasım 2012'de beri TRT MÜZİK kanalında  yayınlanmaya başlayan Başucu Şarkıları adlı müzik programını her perşembe sunmaya başladı.

Işın Karaca, 2017 yılında Eyvallah adlı albümünü çıkardı.

Işın Karaca Evlilikleri

İlk evliliğin 1992 yılında 19 yaşındayken Soner Kıvanç ile yapan Işın Karaca'nın bu evliliğinden 1993 doğumlu bir oğlu vardır.

1996-2008 yılları arasında Erdem Yörük ile birliktelik yaşayan Işın Karaca, nişanlıydı ve evlenmeyi planlıyorlardı. Ancak bazı tatsız olaylar neticesinde ayrıldılar.

2. evliliğini Sedat Doğan ile 30 Mayıs 2011 tarihinde yapan Işın Karaca'nın 2011 yılında Mia adını verdikleri bir kızı dünyaya geldi. 6 kasım 2013 tarihinde anlaşmalı olarak boşandılar.

3. evliliğini 28 Aralık 2016 tarihinde Tuğrul Odabaş ile yapan Işın Karaca 6 Kasım 2019 tarihinde boşandı.

Işın Karaca Albümleri

2017 Eyvallah
2016 Güzelim
2015 Ey Aşkın Güzel Kızı
2014 Az Bi Mesafe
2013 Her Şey Aşktan
2011 Arabesque II
2010 Arabesque
2009 Uyanış
2006 Başka 33/3
2004 İçinde Aşk Var
2001 Anadilim Aşk

Filmografisi

2010 Gelecekten Bir Gün - Filiz
2009 Altın Kızlar - Hemşire Binnaz
2007 Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım
2005 Sen Ne Dilersen - Marika
2004 Neredesin Firuze
2002 Reyting Hamdi - Hava Durumu Sunucusu
Işın Karaca Kimdir? Biyografi Işın Karaca Kimdir? Biyografi Biyografistan Işın Karaca Hayatı, Işın Karaca Biyografi, Işın Karaca Kaç Yaşında, Işın Karaca Nereli Işın Karaca , 7 Mart 1973 yılında İngiltere'nin başkenti Londra'da doğdu. Asıl adı Işın Funda Büyükkaraca'dır. Şeniz Büyükka... 4.5 5

Hiç yorum yok: