Ayça Erturan Kimdir? Biyografisi

Ayça Erturan
Ayça Erturan, 1 Ağustos 1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve liseyi İstanbul'da tamamlayan Ayça Erturan, Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde ve Pera Güzel Sanatlar'da tiyatro ve oyunculuk eğitimleri aldı. Marmara Üniversitesi RTS bölümünden mezun oldu.

2006 yılında BKM mutfak ekibine katılarak Bir Demet Tiyatro'da oynayama başlayan Ayça Erturan, daha sonra Çok Güzel Hareketler Bunlar'da rol almaya başladı. Ayrıca burada oynadığı bazı skeçlerin senaryolarını da yazdı.

2013 yılında Yağmurdan Kaçarken adlı dizide Carlos Martin Gozales ve Ezgi Asaroğlu ile birlikte rol alan Ayça Erturan, Dilek karakterini canlandırdı.

Ayça Erturan, 2015-2016 döneminde yayınlanan Evli ve Öfkeli dizisinde Ebru Cündübeyoğlu, Yıldız Çağrı Atiksoy ve Birce Akalay ile başrolü paylaştı.

2017 yılında yayınlanmaya başlayan Kadın adlı dizide Yeliz Ünsal'ı canlandırıyor.

Filmografisi

2017 Kadın - Yeliz Ünsal
2017 Dört Köşe - Emel
2016 Çetin Ceviz 2 - Hatice
2016 Çetin Ceviz - Hatice
2015 Takım : Mahalle Aşkına!
2015-2016 Evli ve Öfkeli - Dilek
2015 Aşk Nerede
2013 Yağmurdan Kaçarken - Lydia
2012 Bir Kurabiye Masalı - Kısa Film
2010 Çok Filim Hareketler Bunlar
2009 Neşeli Hayat
2008-2011 Çok Güzel Hareketler Bunlar
Avrupa Yakası - Banu
Previous
Next Post »