Cem Gürdap Kimdir? Biyografisi

Tulum Hayri
Cem Gürdap, 1955 yılında Kocaeli'de doğdu. 1975-1977 yılları arasında Rıfat Ilgaz'ın eserinden uyarlanan Hababam Sınıfı filmlerinde canlandırdığı ''Tulum Hayri'' karakteri ile tanındı. Bu seri dışında herhangi bir film ve dizi de rol almamıştır.

Cem Gürdap, Hababam Sınıfı serisinin bir filminde edebiyat hocası Zühtü Hoca'nın söylediği "Tiz-i reftar olanın payine dağmen dolaşır" mısrasını Tulum Hayri'yi kaldırarak tekrar et dediğinde oda şu cevabı vermiştir, "Teyzesi defterdar olan faytonla damda dolaşır."

Cem Gürdap, 2003 yılında Kartal Tibet'in yönettiği ve 1970'lerin Hababam Sınıfı'nın uyarlaması olarak çekilen Hababam Sınıfı Merhaba adlı filmde de rol aldı. Bu filmde eski seriden de Halit Akçatepe, Tuncay Akça ve Ahmet Arıman'da rol aldılar.

Cem Gürdap, 11 Eylül 2007 tarihinde Kurtköy / Pendik'teki evinde kalp krizinden dolayı vafat etti. Cenazesi Kurtköy Yeni Şeyhli Mezarlığı'na defnedildi.

Filmografisi

2003 Hababam Sınıfı: Merhaba
1977 Hababam Sınıfı Tatilde
1976 Hababam Sınıfı Uyanıyor
1975 Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı
1975 Hababam Sınıfı
1975 Sınıfta Şenlik Var


Previous
Next Post »