Erkan Sever Kimdir? Biyografisi

Erkan Sever
Erkan Sever, 11 Temmuz 1974 yılında İzmir'de doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunu olan Erkan Sever, İzmir Devlet Tiyatroları ve İstanbul Şehir Tiyatrosunda uzun yıllar çalıştı. Ardından dizi ve sinema filmi oyunculuğu da yapmaya başlayan Sever, birçok dizi ve sinema filminde rol aldı.

Örümcek, Melekler Evi, Mühürlü Güller gibi dizilerde roller alarak kamera karşısına geçen Erkan Sever, 2006 yılında Show Tv'de yayınlanmaya başlayan Ezo Gelin dizisinde Nurgül Yeşilçay ile başrolü paylaşarak ekranların tanınan yüzlerinden oldu.

Sonraki yıllarda Teyzanne, Kurtlar Vadisi Filistin, İzmir Çetesi gibi yapımlarda da roller alan Erkan Sever aktif oyunculuğa devam etmektedir.

Erkan Sever, 2013 yılında 1. Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri  kapsamında İstanbul Şehir Tiyatrosundaki Ocak oyunu ile Yılın Erkek Oyuncusu Ödülü'ne layık görüldü.

2016 yılında Erdal Özyağcılar, Yılmaz Kunt, Aslı Bekiroğlu ve Sermet Yeşil ile birlikte Gülümse Yeter adlı dizi de rol alan Erkan Sever, Lütfü karakterini canlandırdı.

Filmografisi

2016 Gülümse Yeter - Lütfü

2015 Hayatım Mucizelere Gebe - Suat
2014 Güzel Köylü - Muhtar Niyazi Gittigider
2014 Birleşen Gönüller - Bedel
2013 Kedi Özledi - Erkan
2012 Düşman Kardeşler - Müjdat
2011 İzmir Çetesi - Zeki
2010 Kurtlar Vadisi Filistin - Abdullah

2009 Teyzanne - Zafer
2009 Rina - Adem
2006 Daha Neler - İsmail
2006-2007 Ezo Gelin - Ömer
2005 Ömer Seyfettin: Fon Sadristsyn Karısı ve Oğlu - Şinasi
2005 Ömer Seyfettin: And ve Kaşağı - Sadullah
2005 Ömer Seyfettin: Çanakkale'den Sonra - Serhat
2003 
Mühürlü Güller - Savcı Tevfik
2001 Cinlerle Periler - Komiser
2000 Melekler Evi - Polis Turan
1998 Örümcek - Cihan
Previous
Next Post »