Sermet Yeşil Kimdir? Biyografisi

Sermet Yeşil
Sermet Yeşil, 5 Mayıs 1977 yılında Eskişehir doğumlu tiyatro ve sinema oyuncusu.İlk öğretim ve lise eğitimini Eskişehir'de tamamladı. Liseyi Eskişehir Motor Meslek Lisesinde tamamladı Üniversite eğitimini ise Ankara Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarında almıştır.

Yüksek lisans eğitimini de tamamlayan başarılı oyuncu Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Sahne Sanatları Ana sanat Dalı üzerine yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır.


Sermet Yeşil, 2000 yılında lisans eğitimini tamamladıktan sonra Ankara Devlet Tiyatrosu, Anakara Sanat Tiyatrosu, Sadri Alışık Tiyatrosu ve Tiyatro Anadolu'da oyunculuk yaptı. Son olarak Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarına 2005 yılında oyuncu olarak katıldı. Halen Eskişehir B.B Şehir Tiyatrolarında görev yapmaktadır.

Sermet Yeşil, 2013 yılında Eski Hikaye dizisinde Cengiz Timuçin karakteri ve Muhteşem Yüzyıl'da Şah Tahmasp karakterini canlandırdı.

Filmografisi

2016 Gülümse Yeter - Ahmet

2014 Karadayı - Sarı Cemal
2013-2014 Eski Hikaye - Cengiz Timuçin
2013 Muhteşem Yüzyıl - Şah Tahmasp
2012 Şubat - Deli İbrahim
2011 Mor Menekşeler - Payidar
2011 Leyla ile Mecnun - Ahmet
2010 Gönülçelen - Mahir
2010 Gişe Memuru - Artun
2010 Behzat Ç. - Ahmet
2009 Kosmos - Kosmos
2006 Hiçbiryerde - Halim
1999 Kaç Para Kaç - Çırak
Previous
Next Post »