Tarık Tarcan Kimdir? Biyografisi

Tarık Tarcan
Tarık Tarcan, 23 Ağustos 1958 yılında Bursa’nın Mudanya ilçesinde doğdu. Soyağacı Osmanlı Kayı Boyu’na dayanan bir ailenin iki çocuğundan biridir. İlk, orta ve lise öğrenimimi Bursa’da tamamladı. Eğitim hayatı ile birlikte gelişen spor aşkı ve sporcu kimliği, onu spor akademisine yönlendirdi. Ancak okul için gittiği İstanbul’da, Vakko’nun mankeni olunca hayatının ve kariyerinin yönünü tamamen değiştirdi. Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce defile, yüzün üzerinde reklam filmi çevirerek ona farklı coğrafyalar, farklı iklimler ve farklı kültürlerle birlikte sinema dünyasının kapılarını da açtı.

İlk olarak 1984 yılında Müjde Ar ile birlikte rol aldığı Fahriye Abla adlı sinema filmi ile oyunculuğa başlayan Tarık Tarcan, birçok dizi ve filmde rol aldı.

Tarık Tarcan, Show TV'de zamanında sunduğu Çarkıfelek yarışma programı ile hatırlanır. Bir dönem Star TV'de de En Büyük Yarışma, Bu Yarışma isimli yarışma programını sunmuştur.

1991 yılında sade ve doğal yaşamayı seçip Antalya’ya Kaleiçi’ne yerleşti. Bir restoran açtı, 5 yıl işletti. Son dönemlerde yılın belli bir bölümünü doğa ve deniz tutkusunun yönlendirdiği daha sakin ve bakir bulduğu Datça, Bozburun köyünde geçiriyor.

Oyunculuğuna erken yaşta veda eden sanatçı, tam bir deniz tutkunu olup kaptanlık brövesi de (ehliyeti) almıştır. Sürekli spor yapan Tarık Tarcan, tenis turnuvalarına katılıyor.

Tarık Tarcan, konutun yanı sıra en karlı gayrimenkul yatırımları arasında yer alan lojistik depoları ve arsaya yatırım yapıyor. Bursa Gemlik'te zeytin depoları ve arsaları bulunuyor.

Filmografisi (Bazıları)

2015 Nadide Hayat
2011 Yıllar Sonra - Murat
2008 Akasya Durağı - Konuk Oyuncu
2003 Gurbet Kadını - Kemal
2000 Zehirli Çiçek - Bekir
1998 Affet Bizi Hocam - Kemal
1997 Işıklar sönmesin, Sırtımdan vuruldum
1996 Gurur - Tarık
1994 Sevginin Gücü
1993 Tatlı Betüş

1993 Kıvılcım - Tarık
1990 Sözde Kızlar - Behiç
1988 Sapık Kadin, Kadının adı yok
1987 Yaprak Dökümü - Şevket

1987 Kadının Adı Yok - Mehmet
1987 Yasak Cennet - Metin
1986 Aşk hikâyemiz
1986 Kupa Kızı - Enver

1986 Güzelim - Murat
1986 Hayat Kadını - Halil
1986 Kafesteki Kadın - Tarık
1986 Akrep - Murat
1985 Kır Çiçeği - Ercan
1984 Fahriye Abla - Mustafa
Previous
Next Post »